Wonderwoods wint prestigieuze MIPIM awards

19/03/2019G&S Vastgoed

Tijdens het jaarlijkse awardgala van de toonaangevende vastgoedbeurs MIPIM in Cannes, zijn de architecten van MVSA Architects en Stefano Boeri Architetti, samen verantwoordelijk voor het ontwerp van Wonderwoods in Utrecht, dubbel in de prijzen gevallen. Niet alleen won project de titel ‘Best Mixed-Use Project’, ook is Wonderwoods uitgeroepen tot de grote winnaar van de MIPIM-award met de titel ‘Future Project of the Year’.

Volgens de jury sluit het concept van Wonderwoods perfect aan bij de waardes waar MIPIM voor staat: het creëren van plekken voor de toekomst, die financiële en vastgoedprincipes niet uit het oog verliezen, maar die tegelijkertijd ook de ‘zachtere’ waardes, die ervoor zorgen dat mensen het prettig vinden om tijd door te brengen op die plekken, niet negeren. Wonderwoods is wat de jury betreft een fantastisch voorbeeld van echt geïntegreerd gemengd gebruik in het project van twee torens. De twee gebouwen passen goed bij elkaar maar het zijn geen replica’s en bieden beide verschillende functies, waaronder woningen, voorzieningen en kantoorruimte.

Bij de uitreiking van de ‘Future Project of the Year’-award, gaf Paul Finch, hoofdredacteur van het magazine Architecture Review en voorzitter van de jury, aan dat Wonderwoods de duidelijke winnaar is: “De jury vond dat onze winnaar [Wonderwoods] een optimistische maar overtuigende propositie biedt over de toekomst van steden, die uitgaat van een symbiotische relatie tussen dat wat door de mens wordt gemaakt en de natuur.”

Beide architectenbureaus van Wonderwoods zijn zeer tevreden dat hun teamwork. Waarbij ontwikkelaars G&S Vastgoed enKondorWessels Projecten.een belangrijke rol hebben gespeeld, op deze manier wordt beloond.

Stefano Boeri van Stefano Boeri Architetti: “Het winnen van deze prijs maakt ons erg blij, want het bevestigt dat de groene architectuur van verticale bossen een model aan het worden is dat in andere steden van de wereld kan worden nagemaakt. Urban Forestry en verticale bossen zijn krachtige instrumenten om de luchtkwaliteit te verbeteren en de gevolgen van de klimaatverandering te verminderen. Roberto Meyer van MVSA Architecten voegt daaraan toe: “Wonderwoods zal de perceptie van hoe we in steeds dichter wordende stedelijke gebieden leven veranderen.”

Volgens Wonderwoods toont het winnen van deze twee prijzen de meerwaarde van een volledig nieuwe aanpak van projectontwikkeling.. Hierbij wordt niet alleen nagedacht over mooie, inspirerende architectuur, maar ook over hoe mensen een gebouw gebruiken en hoe hun leven kan worden beïnvloed met een steekhoudend concept rondom gezondheid en duurzaamheid. Jason Blackmore, CEO van G&S Vastgoed zegt hierover: “Wonderwoods is ontwikkeld vanuit een holistisch perspectief. Zo hebben wij ook gekeken naar de beleving van Wonderwoods als merk. Deze aanpak is samen met Stndrd Creative Company ontwikkeld.. Zo is niet alleen een duurzaam gebouw, maar ook een duurzaam merk en een volledig Healthy Urban Living-concept gecreëerd.”

Over MIPIM

MIPIM, opgericht in 1990, is een 4-daags vastgoedevenement om de meest invloedrijke spelers uit alle sectoren van de internationale vastgoedsector bijeen te brengen. Het brengt de volledige waardeketen samen en geeft ongeëvenaarde toegang tot het grootste aantal ontwikkelingsprojecten en bronnen van kapitaal wereldwijd. MIPIM is een uniek beurs- en netwerkplatform om deals te smeden. Onze 26.000 deelnemers vertegenwoordigen de gehele waardeketen (investeerders & financiële instellingen, ontwikkelaars, steden en gemeenten, bewoners, architecten en hotelgroepen) en alle activaklassen (residentiële, gezondheidszorg, horeca, logistiek & industrieel, infrastructuur, detailhandel & vrije tijd, kantoor en gemengd gebruik)

Over Wonderwoods

Wonderwoods is een iconisch stedelijk vastgoedproject, bestaande uit twee groene torens met een hectare aan verticaal bos, gelegen aan de Croeselaan in Utrecht. Wonderwoods wil bijdragen aan het oplossen van de disbalans in de stad tussen mens en natuur, waarbij alle aspecten van het leven in één gebouw samenkomen: wonen, werken, cultuur, sporten en recreëren. Het volledig doorgevoerde programma Healthy Urban Living maakt Wonderwoods groen, duurzaam en gezond. Dit uit zich onder andere in de hectare Utrechtse Heuvelrug-beplanting in de gevels, in de binnentuinen en op de dakterrassen, de ver doorgevoerde mogelijkheden voor het scheiden van afval, het stimuleren van duurzame mobiliteit, de gezonde horecavoorzieningen en het stimuleren van lichaamsbeweging. Wonderwoods wordt ontwikkeld door Wonderwoods Development B.V, een ontwikkelconsortium bestaande uit G&S Vastgoed en Kondorwessels Projecten.

Meer informatie: www.wonderwoods.com.

Related

Back to top