Bouwborden Moermansk 500 - M.Hofmans 7

G&S Vastgoed en UBS Asset Management verwelkomen mediabedrijf Hearst Netherlands

11/07/2018Vastgoedjournaal

Hearst Netherlands heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor het gebouw Moermansk 500. Moermansk 500 is een ontwikkeling van G&S Vastgoed in de Amsterdamse Houthavens en een belegging van UBS Asset Management voor een pan-Europese Club Deal structuur.

De Amsterdamse Houthaven is een gebied met een industriële geschiedenis. Inmiddels is het gebied uitgegroeid tot een creatieve hub waar wonen en werken samenkomen. Moermansk 500 is één van de drie loftgebouwen in het gebied op de kop van de Moermanskkade. Hearst Netherlands huurt circa 5.000 m2 kantoorruimte waarmee het gehele gebouw is verhuurd. Moermansk 500 is ontworpen door OZ. Het gebouw wordt gerealiseerd door VolkerWessels Zeist en de projectfinanciering is door NIBC Bank verstrekt aan G&S Vastgoed.

Luc van Os, CEO van Hearst Netherlands: “G&S Vastgoed heeft in de Amsterdamse Houthaven enkele prachtige gebouwen in ontwikkeling en uiteindelijk is gekozen voor Moermansk 500 als toekomstige kantoorlocatie van de nieuwe gezamenlijke uitgeverij. Wij zijn heel erg blij met deze nieuwe locatie voor beide bedrijven. In een proces van samenvoeging is een nieuwe start op een geheel nieuwe locatie altijd de beste keuze. Ik ben blij dat wij de ruimte hebben gekregen vanuit Hearst in de Verenigde Staten om dit commitment aan te gaan. Ook om zo onze verdere ambities binnen de Nederlandse markt te onderstrepen en daar op deze fantastische locatie verder invulling aan te geven”.

Hearst Netherlands zal per 1 maart 2019 het gebouw gaan huren.

Jason Blackmore, G&S Vastgoed: “Het is fantastisch dat dit project ruimschoots voor oplevering aan een wereldwijd bekend mediaconglomeraat als Hearst is verhuurd. Tijdens de bouw worden de wensen van de nieuw gebruiker geïntegreerd zodat hier straks een gebouw staat waarin een inspirerende werkomgeving wordt geboden”. Hearst Netherlands is commercieel bijgestaan door Unifore en juridisch bijgestaan door Houthoff. UBS Asset Management is juridisch bijgestaan door Houthoff. G&S Vastgoed is gedurende het traject geadviseerd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten en Van Dijk ten Cate in collegiale samenwerking met Cushman & Wakefield en JLL. Daarnaast is G&S Vastgoed juridisch bijgestaan door NautaDutilh.

Related

Back to top