Bouw nieuw en duurzaam ING-hoofdkantoor gestart met planten eerste boom

05/07/2017G&S Vastgoed

De start van de bouw van het nieuwe ING-hoofdkantoor werd, in plaats van het slaan van de traditionele eerste paal, gevierd met het planten van een eerste boom. Deze handeling staat symbool voor het duurzame karakter van het nieuwe gebouw dat, in lijn met de missie van ING, ook innovatie en creativiteit als belangrijke bouwstenen heeft. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan was op uitnodiging van Ralph Hamers (bestuursvoorzitter van ING), Coen van Oostrom (CEO van OVG Real Estate) en Jason Blackmore (G&S Vastgoed) getuige van de start van dit energiezuinige, toekomstbestendige en technologisch vooraanstaand project.

Kantoorgebouw van de toekomst

OVG en G&S Vastgoed ontwikkelen het imposante project samen. De twee ontwikkelaars hebben het kantoorgebouw in campusstijl ontworpen, wat onderlinge samenwerking en flexwerken bij de medewerkers stimuleert. Bij de bouw wordt gedeeltelijk gebruik gemaakt van circulair beton dat blijvend kan worden hergebruikt, zonder kwaliteitsverlies. Het dak van het kantoorgebouw wordt geheel bedekt met zonnepanelen, de technologie in het pand zorgt voor slim en duurzaam (energie)gebruik en draagt bij aan het creëren van gezonde werkplekken. De ambitie is om bij oplevering het duurzaamheidslabel BREEAM Outstanding behalen.

Een duurzamer Amsterdam-Zuidoost

Coen van Oostrom, CEO van OVG zegt: Het is fantastisch om het hoofdkantoor voor ING te ontwikkelen en hun duurzame toekomstvisie kracht bij te zetten door dit slimme, energiezuinige gebouw te realiseren. De samenwerking met de gemeente Amsterdam laat zien dat het niet alleen om een nieuw gebouw gaat, maar dat wij ook gezamenlijk kunnen bijdragen aan een duurzamere stad.

Jason Blackmore, G&S Vastgoed vervolgt: “Met dit project creëren we niet alleen een gezonde en stimulerende werkomgeving voor de medewerkers van ING, maar dragen we ook bij aan het toekomstperspectief voor een geheel stadsdeel.

Verhuizing in 2019

Naar verwachting zal ING het nieuwe Frankemaheerd-complex medio 2019 in gebruik nemen. De verhuizing van ING naar Frankemaheerd betekent ook een transformatie voor de Amsterdamse Poort, waar het huidige ING-hoofdkantoor gevestigd is. Nadat de verhuizing heeft plaatsgevonden, beginnen OVG en G&S met de herontwikkeling van dit oude kantoor tot woningen.

Overige betrokken partijen

  • Benthem & Crouwel (architect)
  • Karres & Brands (landschapsarchitect)
  • VolkerWessels (aannemer)

Related

Back to top