New Babylon, The Hague - M.Hofmans, 7 October 2019 13

New Babylon Den Haag verkocht

06/12/2019Property NL

Corestate Capital Holding heeft gisteren via zijn dochter Hannover Leasing New Babylon in Den Haag aangekocht. Dat meldt het fonds op zijn website. In de markt wordt uitgegaan van een koopsom van ongeveer 170 miljoen euro. De verkoper is Icon Real Estate.

Corestate/Hannover Leasing koopt het gebouw namens het Deense pensioenfonds en verzekeringsmaatschappij PFA Pension. Hannover Leasing zal verantwoordelijk zijn voor het asset management.

New Babylon staat naast het centraal station in Den Haag. Icon Real Estate heeft het 40.000 m2 vvo grote gebouw in 2015 aangekocht en herontwikkeld. Icon heeft de herpositionering uitgevoerd in een joint venture met zijn ontwikkelingspartner G&S Vastgoed, met wie ook het Atrium in Amsterdam is herontwikkeld.

De winkelruimte op de eerste etage is getransformeerd naar vergaderruimte. Ook is er een fitness-ruimte bijgekomen en diverse restaurants. Beneden is nog wel winkelruimte met als grote huurder Coolblue.

Deze herpositionering heeft geresulteerd in een grote vraag naar ruimte in complex, waarbij Icon in de afgelopen twaalf maanden voor meer dan 26.000 m2 aan huurcontracten heeft getekend en in gesprek is met een aantal kandidaten voor de resterende ruimte.

Grootste huurders van de kantoorruimte zijn TNO, Property Works en NLO. De leegstand is nog 18% maar de Corestate verwacht dat dit snel zal oplossen gezien de belangstelling van grote internationale bedrijven voor deze locatie. Met volle bezetting ligt de huurstroom net onder de 10 miljoen euro.

Collier International was betrokken bij de transactie namens de koper, Houthoff Buruma voor het juridische advies. Voor de verkoper traden op CBRE, Rutger & Posch, Deloitte, SGS Search en Osborne Clarke.

Related

Terug naar boven