Visual by Crozzroads

Consortium sluit samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van 6.000 nieuwe woningen in stadswijk Merwede

11/03/2021Round Hill Capital

Utrecht, 10 maart 2021 – Round Hill Capital, toonaangevende investeerder, ontwikkelaar en beheerder op het gebied van vastgoed, heeft met het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst een betekenisvolle stap voorwaarts gezet in de plannen om een nieuw stukje stad te realiseren binnen Merwede.

Samen met de andere grondeigenaren en de Gemeente Utrecht is er overeenstemming bereikt om van start te gaan met de ontwikkeling. In totaal geeft het plan ruimte aan ca. 6.000 nieuwe woningen, waaronder meer dan 3.000 betaalbare woningen. Daarnaast zullen diverse voorzieningen het Utrechtse gebied verrijken.

Het tekenen van de overeenkomst is een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling, die in 2018 door Round Hill Capital is aangekocht en in samenwerking met vastgoedontwikkelaars G&S Vastgoed en Boelens de Gruyter zal worden gerealiseerd. Het betekent het startsein voor de uitwerking van de ontwerpplannen voor de eerste fase van de bouw van ca. 1.075 nieuwe duurzame woningen.

Het voormalige bedrijventerrein is gelegen tussen de Koningin Wilhelminalaan en de Beneluxlaan. Het totale terrein ( 240.000 m²) zal ontwikkeld worden en bestaat uit ca. 6.000 woningen. Daarmee wordt de ruimte gegeven aan ruim 12.000 Utrechters. Round Hill Capital zal ca. 1.075 woningen ontwikkelen (45.000 m²).

Het gebied is ontworpen om harmonieus te wonen midden in de stad, waarbij duurzaamheid voorop staat. De openbare ruimten en het landschap zullen bij oplevering autoluw zijn en prioriteit geven aan openbaar vervoer, fiets- en voetgangersontsluiting. Merwede zal een scala aan voorzieningen herbergen, waaronder restaurants, een sporthal, scholen voor basis- en voortgezet onderwijs en gemeenschapszalen. Het wordt een zeer aantrekkelijk gebied voor een groot gevarieerd publiek.

De huur- en koopwoningen zijn gelegen naast toekomstige Merwedepark, en aan het Merwedekanaal. De huurwoningen worden aangeboden in het sociale, middeldure en vrije sector segment.

Michael Bickford, oprichter en CEO van Round Hill Capital, zegt: “We zijn verheugd om zo’n belangrijke mijlpaal te bereiken en onze plannen voor de stadsvernieuwing in Utrecht te kunnen realiseren. Round Hill Capital heeft in heel Europa een gevestigde en succesvolle staat van dienst als het gaat om het investeren in en beheren van woningen – We kijken ernaar uit om samen met onze partners te blijven voldoen aan de vraag naar hoogwaardige, betaalbare huisvesting in de stad. “

In de afgelopen zeven jaar heeft Round Hill met succes zijn investerings- en beheerdersplatform voor residentieel vastgoed in Nederland gevestigd en gedurende deze periode consequent portefeuilles verworven, die in totaal meer dan 16.000 woningen omvat. In heel Europa heeft Round Hill meer dan 135.000 woningen verworven en in beheer.

De bouw van Merwede zal in twee fasen worden opgesplitst, op die manier kan er rekening worden gehouden met de effecten op de omgeving en zullen er nodige maatregelen kunnen worden genomen om de overlast te beperken. De bouw van de eerste fase gaat naar verwachting in de eerste helft van 2023 van start.

Maarten de Gruyter, directeur van Boelens de Gruyter, zegt: “We kijken er naar uit om de volgende stap te gaan zetten in het realiseren van dit project. Voor Utrecht, Nederland, maar ook voor Europa wordt dit een unieke nieuwe stadswijk. Bovendien dragen we hiermee bij aan het verkleinen van het grote woningtekort.”

De samenwerkende partijen voor Merwede zijn: gebiedsontwikkelaar AM/Synchroon, Bouwfonds Property Development (BPD), Greystar, G&S Vastgoed/ Boelens de Gruyter/ Round Hill Capital, Janssen de Jong Project Ontwikkeling, Lingotto en de gemeente Utrecht.

Ontwerpteam en adviseurs Merwede: BURA, Stad2, Goudappel Coffeng, OKRA Landschapsarchitecten, Merosch, Impuls, Mark Rabbie stadsconcepten, Empaction en RebelGroup in samenwerking met de gemeente Utrecht en diverse architecten.

Related

Terug naar boven