About us - eerste afbeelding

Kantoren / Wonen / Kunst & Cultuur / Retail – In ontwikkeling

De natuur terugbrengen in de stad met ‘levende gebouwen’ die gezonde stedelijke ecosystemen steunen en de synergie tussen flora, fauna en stadsbewoners voeden.

Project

Wonderwoods

Locatie

Beurskwartier, Utrecht, Healthy Urban Quarter

Certificatie

BREEAM Excellent – Kantoren

Architecten

Stefano Boeri Architetti

MVSA Architects

Investeerder

a.s.r real estate

module2-ww-b
module2-ww-c

Architecten

Stefano Boeri (R), Stefano Boeri Architetti


Roberto Meyer (L), MVSA Architects

Icoon voor Utrecht als slimme stad van de toekomst

De gemeente Utrecht heeft een ambitieuze strategie voor duurzaamheid, groen en gezondheid. Het Wonderwoods-concept werd uitgekozen vanwege de hartverwarmende, rijke mix van wonen, werken, ontspanning, cultuur en horeca. Een vernieuwend stedelijk landschap met twee hectare aan bomen en struiken in en om twee toekomstbestendige torens. Een schitterende, inspirerende nieuwe leefomgeving waarin stadsbewoners in harmonie met de natuur kunnen leven.

module3-ww-e
module b rechts3

Happiness 2.0 – Een holistisch perspectief op stedenbouwkundig en architectonisch ontwerp waarin duurzaamheid en een gezonde levensstijl zijn geïntegreerd.

Wonen, werken en verpozen in en rond Wonderwoods zal aanvoelen als een onderdompeling in de natuur. Wonderwoods is zoveel meer dan een adembenemend architectonisch concept. Het is een belofte om mensen weer met de natuur te verbinden, stedelijke ecosystemen aan een gezonde levensstijl en de toekomst aan geluk en kansen. De twee torens zijn uniek in hun ontwerp, maar vormen toch een samenhangend geheel. Beide torens zijn geïnspireerd op de relatie tussen natuur en technologie. Toren I is van de hand van Stefano Boeri en geïnspireerd op zijn befaamde Bosco Verticale. De toren is volledig bedekt met bomen en is ingetogen. Toren II is ontworpen door de Nederlandse architect Roberto Meyer en heeft daarentegen een extravert, naar de wereld openstaand karakter, waarbij de binnenbeplanting zich uitstrekt naar de natuur buiten. De gebouwen zijn technologische hoogstandjes die onmiddellijk reageren op wat gebruikers doen om zo hun ecologische voetafdruk te verminderen. Wonderwoods is een manifest. Door de conventionele zienswijze op stedelijke architectuur radicaal te veranderen en mensen opnieuw in contact te brengen met de natuur kunnen we maatschappelijke opvattingen transformeren en sneller vooruitgang boeken wat betreft duurzaamheid, een kwalitatief hoogwaardig milieu en een positieve maatschappelijke impact.

Module D links

Een duurzaam, gemengd stedelijk weefsel

Wonderwoods krijgt gestalte door de rijke mix van commerciële, woon- en openbare toepassingen: ongeveer 300 woningen, het culturele Nowhere, groene kantoren, gezonde catering, fitness en yoga, kleinschalige winkels en onderwijs. Alles is volledig geïntegreerd en er is een bewezen proof of concept.

Module D Rechts

‘Wonderwoods zal volgens ons een icoon van de stad Utrecht worden en een wereldwijde inspiratiebron voor een hervonden balans tussen natuur en stadsleven.’

Module F boven
module7-ww-j

Related

Terug naar ProjectenBack to top