Wonen / Retail / Onderwijs – In ontwikkeling

Het huidige iconische ING-hoofdkantoor omtoveren tot woningen, commerciële ruimtes en The International School.

Project

The Sandcastle

Locatie

Amsterdam –  Zuidoost

SQ.M

58,000 sq.m

Architect

Alberts & Van Huut International Architects

Partners

EDGE Technologies
module2-zk-b
module2-zk-c

Architect

Max van Huut – Alberts & Van Huut International Architects

Een uitdagende en tegelijkertijd geslaagde herontwikkeling naar woningbouw met het grootste respect voor de unieke kenmerken van het eerste monument in Amsterdam-Zuidoost.

Dit gebouw uit 1987 is gelijk te herkennen aan zijn iconische elementen, zoals de luifels, kleuren, volumes, de schitterende tuinen en interne straat. Deze blijven behouden en vormen een geweldige leefomgeving voor de nieuwe bewoners. Om het gebouw bewoonbaar te maken zijn balkons aangebracht en extra ramen geïnstalleerd waar het monumentale aanzicht dit toeliet. Het gerenoveerde gebouw beslaat 58.000 m², waaronder tien torens. Zeven daarvan zijn omgebouwd tot woontorens en de andere drie zijn getransformeerd tot The International School. Door hun s-vorm leveren de torens bijzondere woningen op met een grote onderlinge variatie wat betreft ontwerp en grootte.
module5-zk-g

Bouwinformatiemodel – BIM

Er is een digitaal 3D-model gemaakt van alle fysieke en functionele aspecten van het gebouw om zo informatie te geven over alle fasen van het project: ontwerp, prijsstelling, verkoop en bouw.
module5-zk-h

Related

Back to ProjectsBack to top