Wonen / Retail / Onderwijs – Opgeleverd 2019

Het huidige iconische ING-hoofdkantoor omtoveren tot woningen, commerciële ruimtes en The International School.

Project

The Sandcastle

Locatie

Amsterdam Zuidoost

Architect

Architect

Max van Huut – Alberts & Van Huut International Architects

Partner

EDGE Technologies

58,000 m²

Module A links
module2-zk-c

Architect

Max van Huut – Alberts & Van Huut International Architects

Een uitdagende en tegelijkertijd geslaagde herontwikkeling naar woningbouw met het grootste respect voor de unieke kenmerken van het eerste monument in Amsterdam-Zuidoost.

Dit gebouw uit 1987 is gelijk te herkennen aan zijn iconische elementen, zoals de luifels, kleuren, volumes, de schitterende tuinen en interne straat. Deze blijven behouden en vormen een geweldige leefomgeving voor de nieuwe bewoners. Om het gebouw bewoonbaar te maken zijn balkons aangebracht en extra ramen geïnstalleerd waar het monumentale aanzicht dit toeliet.Het gerenoveerde gebouw beslaat 58.000 m², waaronder tien torens. Zeven daarvan zijn omgebouwd tot woontorens en de andere drie zijn getransformeerd tot The International School. Door hun s-vorm leveren de torens bijzondere woningen op met een grote onderlinge variatie wat betreft ontwerp en grootte.

Het gerenoveerde complex omvat 58.000 m², waaronder tien torens, waarvan er zeven werden omgebouwd tot woningen en drie torens werden omgevormd tot The International School. De s-vormige torens van het gebouw leveren onderscheidende woningen op met veel individuele variatie in vormgeving en grootte. De bijzondere vorm van het gebouw levert bijzondere woningen op met veel individuele variatie in vorm en grootte. Aan de dakvlakken zijn stedelijke woningen toegevoegd, die op kleine schaal op het dak van een grootschalig gebouw wonen. De penthouses zijn zoals gebruikelijk de kers op de taart.

module5-zk-g

Building Information Modelling – BIM

Er is een digitaal 3D-model gemaakt van alle fysieke en functionele aspecten van het gebouw om zo informatie te geven over alle fasen van het project: ontwerp, prijsstelling, verkoop en bouw.

module5-zk-h
branding

Branding by Saentys https://saentys.com/

Related

Terug naar ProjectenBack to top