Infosheet

Kantoor / Renovatie / High-class kantoorvilla  – In ontwikkeling

Nuveen en G&S Vastgoed bundelen krachten en werken samen aan de renovatie van een gebouw uit de jaren 70 naar een vernieuwende prestigieuze kantoorvilla midden op de Zuidas.

Project

Prinses Irenestraat 59   

Locatie

Amsterdam Zuidas

Certificatie

BREEAM Excellent

Partners

Nuveen Real Estate

PI59, het pand gelegen aan de Prinses Irenestraat 59, ligt midden in de Zuidas, het zakelijke hart van Amsterdam, en op loopafstand van station Amsterdam Zuid.

In de Prinses Irenebuurt in Amsterdam Zuid, gebouwd in de jaren vijftig van de vorige eeuw, staat op de Prinses Irenestraat 59 het door destijds Architectenbureau La Grand & Selle ontworpen gebouw. Het behoort samen met omliggende gebouwen zoals het Parnascomplex (1975) en het Atrium (1972), tot de oudste gebouwen van de Zuidas. Het is een typisch jaren 70 gebouw waarin de reactie op de betonnen kolossen uit de jaren 60, zoals het hoofdgebouw van de Nederlandse Bank aan het Frederiksplein, zichtbaar zijn. Het kolossale effect is verminderd door inspringende en uitstulpende delen, trappen en terrassen.

Met een totaal vloeroppervlak van circa 14.000 m2 is het kantoorgebouw aan de Prinses Irenestraat 59 een van de laatste objecten op de Zuidas met uitstekende renovatiepotentie en biedt tevens een goede mogelijkheid om waarde toe te voegen op deze uitzonderlijke locatie.

Module D links
Module D rechts

Module B links

Exceptioneel gebouw

Kenmerkend voor het gebouw zijn de afmetingen: met een lengte van 110 meter en een diepte van 40 meter ontstaat er een exceptioneel gebouw. Op het eerste gezicht is het niet goed zichtbaar hoe lang het gebouw is, dit komt doordat de gevel over de lengte is opgedeeld in verspringende delen. Dit zorgt ervoor dat het gebouw goed aansluit op de achterliggende woningbouw. De renovatie van het gebouw zal bestaan uit een gevelrenovatie waarbij de constructie van het gebouw behouden zal blijven.

Module B rechtstest1
Module B rechts1

Samen met Cityhold Office Partnership (CHOP), onderdeel van Nuveen Real Estate zullen wij het kantoorgebouw op de Prinses Irenestraat 59 door middel van een renovatie omtoveren tot een vernieuwende prestigieuze kantoorvilla. De strategie van CHOP is erop gericht om op toplocaties in gebouwen te investeren waaraan door renovatie of ontwikkeling veel waarde kan worden toegevoegd. Het gebouw aan de Prinses Irenestraat 59 past perfect in dit plaatje en zal door deze renovatie veel waarde toevoegen, niet alleen aan het gebouw zelf maar ook de omgeving.

Module F boven
Module F onder

Related

Terug naar boven