Infosheet2

Kantoor / Renovatie / High-class kantoorvilla / groene omgeving  – In ontwikkeling

Nuveen en G&S Vastgoed bundelen krachten en werken samen aan de  renovatie van een gebouw uit de jaren 70 naar een vernieuwend prestigieus boutique kantoor midden op de Zuidas.

Project

Prinses Irenestraat 59   

Locatie

Amsterdam Zuidas

Certificatie

BREEAM Excellent

RE\DEFINE

Architect

V8

Partners

Nuveen Real Estate

Module D links3

In de Prinses Irenebuurt in Amsterdam Zuid, gebouwd in de jaren vijftig van de vorige eeuw, staat op de Prinses Irenestraat 59 het door destijds door Architectenbureau Le Grand & Selle ontworpen gebouw. Het behoort samen met omliggende gebouwen zoals het Parnascomplex (1975) en het Atrium (1972), tot de oudste gebouwen van de Zuidas.

Daarmee PI59 is een stille getuige geweest van de transformatie tot het bloeiende financiële hart van Amsterdam. Nu zelf klaar voor een unieke transformatie naar een bijzonder 21e-eeuws kantoorgebouw. PI59 combineert een ingetogen minimalistische elegantie met de detaillering en precisie van echt vakmanschap.
Met het behoud van de bestaande structuur heeft het kantoor, verdeeld over 6 verdiepingen, een grootte van ca. 17.500 m2. Het gebouw krijgt een geheel nieuwe uitstraling, zo zal de nieuwe gevel voornamelijk bestaan uit grote raampartijen, met daarnaast terrazzo, welke met verfijnde bronzen accenten zal worden ingelegd. Door de ligging in het rustgevende groene landschap is de verbinding met buiten groot.

Module D rechts

PI59, het gebouw gelegen aan de Prinses Irenestraat 59, ligt midden in de Zuidas, het zakelijke hart van Amsterdam, en op loopafstand van station Amsterdam Zuid.

Kenmerkend voor het gebouw zijn de afmetingen: met een lengte van 110 meter en een diepte van 40 meter ontstaat er een exceptioneel gebouw. Op het eerste gezicht is het niet goed zichtbaar hoe lang het gebouw is, dit komt doordat de gevel over de lengte is opgedeeld in verspringende delen. Dit zorgt ervoor dat het gebouw goed aansluit op de achterliggende woningbouw.

Door de jaren heen hebben verschillende huurders het gebouw in gebruik gehad. De eerste huurder was accountantskantoor KPMG, opgevolgd door advocatenkantoor NautaDutilh. Het gebouw is sindsdien verhuurd aan de Amsterdam International Community School. Met de aanstaande renovatie zal het gebouw worden klaargestoomd voor een nieuwe levensfase en nieuwe huurder(s) een ideale toekomstbestendige werkplek bieden.Module B links2

Exceptioneel gebouw

Tegenwoordig zijn ze de norm, maar Prinses Irenestraat 59 legt de lat hoger. Een fundament voor een gezonde werkplek: zowel voor, tijdens als na de bouw.


Door het behoud van de bestaande structuur en het gebruik van bouwmaterialen met een lage CO2-uitstoot, loopt PI59 voor op de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs. Ook het geavanceerde energieopwekkingssysteem zal hier aan bijdragen. Kenmerkend voor het gebouw zijn de afmetingen: met een lengte van 110 meter en een diepte van 40 meter ontstaat er een exceptioneel gebouw. Op het eerste gezicht is het niet goed zichtbaar hoe lang het gebouw is, dit komt doordat de gevel over de lengte is opgedeeld in verspringende delen. Dit zorgt ervoor dat het gebouw goed aansluit op de achterliggende woningbouw.


Met de implementatie van het RE\DEFINE-concept wordt een gezonde, veilige en productieve werkomgeving gecreëerd. De slimme, geherdefinieerde uitgangspunten van architectuur, technologie en strategisch ruimtegebruik zorgen ervoor dat het menselijk welzijn centraal staat. PI59 zal ook beschikken over een BREEAM Excellent certificaat.

Goede digitale connectiviteit is onmisbaar geworden en daarom streeft het gebouw naar een Gold WiredScore-certificering bij oplevering.

Module B rechtsonder
Module B rechtsboven

Samen met Cityhold Office Partnership (CHOP), onderdeel van Nuveen Real Estate zullen wij het kantoorgebouw op de Prinses Irenestraat 59 door middel van een renovatie omtoveren tot een vernieuwend prestigieus boutique kantoor. De strategie van CHOP is erop gericht om op toplocaties in gebouwen te investeren waaraan door renovatie of ontwikkeling veel waarde kan worden toegevoegd. Het gebouw aan de Prinses Irenestraat 59 past perfect in dit plaatje en zal door deze renovatie veel waarde toevoegen, niet alleen aan het gebouw zelf maar ook de omgeving.

Module F boven
Module F onder2

Related

Back to top