Final green

Immersive / Digital Art Space / Wonderwoods – In ontwikkeling

Nowhere Europa’s eerste ‘Immersive Digital Art Space’ opent haar deuren in het visionaire vastgoedproject Wonderwoods, pal naast Nederlands grootste treinstation in Utrecht in 2024.

Project

Nowhere

Locatie

Utrecht

Architect

MVSA Architects

Partners

Jeroen van Mastrigt

Martijn Sanders

The Stone Twins

Nowhere zal haar deuren openen in 2024.

Nowhere zal een ontzagwekkende, steeds veranderende en meeslepende kunstwereld van 3.000 m² te vinden zijn. Nowhere is geen traditionele kunstgalerie of museum, maar brengt met behulp van technologie een nieuwe vorm van interactieve multi-sensorische kunstzinnige ervaringen, die in Europa nooit eerder is vertoond. De ruimte en faciliteiten van Nowhere zijn speciaal ontwikkeld om werken van ’s werelds meest toonaangevende kunstenaars tentoon te kunnen stellen.

Nowhere is een ontwikkeling van Wonderwoods Development en G&S Vastgoed. Nowhere is een idee van Martijn Sanders en Jeroen van Mastrigt en is tot stand gekomen tijdens de tender Healthy Urban Quarter van de Gemeente Utrecht in 2017. De naam Nowhere en brand identity zijn een creatie van The Stone Twins.

The name, Nowhere, conveys the space between the digital and the physical world. A place with no fixed perspective. A space to fill in.”    – Jeroen van Mastrigt

Nowhere is away from somewhere. It’s a space to fill in. Het is een ‘Immersive Digital Art Space’ dat Utrecht nog nooit heeft gezien. 

“In lijn met onze filosofie ‘Serving the City’ zijn wij er enorm trots op om zo’n uniek concept en wereldberoemd digitaal kunstcollectief te mogen verwelkomen in Utrecht. We nodigen bezoekers van over de hele wereld uit om niet alleen te genieten van Wonderwoods als een iconisch gebouw, maar ook om je onder te dompelen en te verdwalen in een magische speeltuin van digitale kunst. Wonderwoods zal niet alleen een boost geven aan de directe omgeving, het Beurskwartier, maar ook aan de stad Utrecht en Nederland.” – Jet Happel, G&S Vastgoed

Module-F-boven-2

Related

Back to top