infosheet

Kantoren – Opgeleverd 2019

De bouw van een inspirerend hoofdkantoor voor ING waarbij duurzaamheid, innovatie en creativiteit voorop staan.

Project

ING HQ Campus

Locatie

Amsterdam Zuid Oost

Certificatie

BREEAM – NL Outstanding

Architecten

Benthem Crouwel Architects

Karres en Brands

Partners

EDGE Technologies

Architecten

Benthem Crouwel Architects (R)

Landscape Architects

Karres en Brands (L)

Module B links
Module B rechtso
Module B rechts

Doordat het gebouw en het landschap zijn geïntegreerd, is het nieuwe hoofdkantoor en de omgeving eenvoudig toegankelijk. Een duurzaam, open campus in een uitnodigende, tuinachtige setting.

G&S Vastgoed ontwikkelt samen met EDGE Technologies het nieuwe hoofdkantoor voor de ING Bank in Amsterdam. Het huidige ING-hoofdkantoor, dat bekend staat als het ‘Zandkasteel’, wordt in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam gerenoveerd. ING zet de toon met haar primaire doelstelling: het creëren van een uitnodigende werkomgeving, genesteld in een groen landschap om te komen tot een zo aantrekkelijk mogelijke werkcultuur. De lichte, ruime settings en sfeer zijn op maat gemaakt om mensen te inspireren, creativiteit te motiveren en de openheid en toegankelijkheid die ING tot uitdrukking wil brengen te benadrukken.

De ‘Think Forward’-strategie van ING legt de nadruk op innovatie, flexibiliteit en deel uitmaken van de gemeenschap. Deze strategie was een bepalende leidraad voor Benthem Crouwel bij de ontwikkeling van een gebouw van vijf verdiepingen. Het architectonische ontwerp houdt volledig rekening met de omgeving die in samenwerking met de landschapsarchitecten Karres en Brands tot stand is gekomen. Het interieur en exterieur vormen een eenheid, staan met elkaar in verbinding en zijn even belangrijk.

Module D links

Amsterdam-Zuidoost een stimulans geven

ING heeft bewust gekozen voor een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam-Zuidoost. Het Amsterdamse district is een locatie waar ING zich tussen haar klanten en in het hart van de samenleving bevindt. Het nieuwe hoofdkantoor en ecosysteem zullen de levendigheid van het gebied bevorderen, waardoor het aantrekkelijker wordt voor omwonenden, werkenden en toekomstige investeerders.

Module D rechts

‘Het landschap rond het gebouw wordt ingericht als één grote stadstuin met wandelpaden, ontmoetingsplaatsen en banken. De kantooromgeving wordt in campusstijl ontwikkeld met veel groen.’

Module F boven
Module F onder

Related

Terug naar ProjectenBack to top