infosheet

Kantoren – Opgeleverd 2019

De bouw van een inspirerend hoofdkantoor voor ING waarbij duurzaamheid, innovatie en creativiteit voorop staan.

Project

ING HQ Campus

Locatie

Amsterdam Zuid Oost

Certificatie

BREEAM Outstanding

Architecten

Benthem Crouwel Architects

Karres en Brands

Partners

EDGE Technologies

Architecten

Benthem Crouwel Architects (R)

Landscape Architects

Karres en Brands (L)

Module B links
Module B rechtso
Module B rechts

Doordat het gebouw en het landschap zijn geïntegreerd, is het nieuwe hoofdkantoor en de omgeving eenvoudig toegankelijk. Een duurzaam, open campus in een uitnodigende, tuinachtige setting.

ING’s ‘Think Forward’ strategy – which emphasises innovation, flexibility and being part of the community – was a decisive guiding principle for Benthem Crouwel to imagine a 5-storey building concept. The architectural design fully incorporates the surroundings which was achieved in collaboration with landscape architects Karres en Brands. Interior and exterior are a unity, fully connected and equally essential.

Module D links

Energising Amsterdam South East

Amsterdam-Zuidoost een stimulans gevenING heeft bewust gekozen voor een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam-Zuidoost. Het Amsterdamse district is een locatie waar ING zich tussen haar klanten en in het hart van de samenleving bevindt. Het nieuwe hoofdkantoor en ecosysteem zullen de levendigheid van het gebied bevorderen, waardoor het aantrekkelijker wordt voor omwonenden, werkenden en toekomstige investeerders.

Module D rechts

‘Het landschap rond het gebouw wordt ingericht als één grote stadstuin met wandelpaden, ontmoetingsplaatsen en banken. De kantooromgeving wordt in campusstijl ontwikkeld met veel groen.’

Module F boven
Module F onder

Related

Terug naar ProjectenTerug naar boven