module1-gt-a

Wonen – Ontwikkeld 2017

Zes stadsvilla’s met binnenplaats, omgeven door groen in het midden van het bruisende zakendistrict van de stad.

Project

Gershwin Townhouses

Locatie

Amsterdam Zuidas

Architect

Wageningen Architecten
module2-gt-b
module2-gt-c

Architect

Felix Claus, Wageningen Architecten
module3-gt-d

Masterplan Gershwin

De Zuidas is strategisch gelegen en optimaal toegankelijk. Ondanks dat de villa’s door kosmopolitische gebouwen worden omgeven, voelt het toch als wonen buiten de stad. Dat komt door de vele planten en de zichtlijnen waarmee in het stedenbouwkundig ontwerp rekening is gehouden.
module3-gt-e
module3-gt-f

Een belangrijke doelstelling van het project was de kopers met een groot aantal opties de vrijheid te geven om de woning te ‘customizen’.

De Gershwin Townhouses aan de Zuidas vormen een ensemble van zes architectonische objecten met elk een eigen karakter. Aan de voorzijde bevindt zich de grote gemeenschappelijke tuin waaraan de privévoortuin van elke woning grenst. Er was ook nog de mogelijkheid voor de aanleg van een dakterras van 230 m². Achter de toonaangevende dubbele houten voordeuren bevinden zich woningen met een vloeroppervlakte tot circa 300 m² verdeeld over drie bouwlagen en een onderliggend souterrain. De woning kan ook direct vanuit de parkeergarage via het souterrain worden bereikt. Elke villa heeft twee parkeergelegenheden in de parkeergarage. De gevels bestaan uit een wit marmeren gevelbekleding en kozijnen die zijn voorzien van kliklijsten in gepolijst rvs. Hoogwaardige kwaliteit met chique uitstraling. De villa’s hebben unieke hoge verdiepingen tot circa 4 meter, waarmee de ruimtelijkheid van de typische Amsterdamse grachtenpanden wordt overtroffen.
module5-gt-g

Moderne woonfuncties

De villa’s hebben een tuin aan zowel voor- als achterzijde, een eigen voordeur aan een autovrije privéweg, de mogelijkheid tot een dakterras van 230 m², drie ruime verdiepingen en twee privéparkeerplaatsen.
module5-gt-h

‘Bewoners zullen profiteren van de integratie van landschapsarchitectuur. De centrale binnenplaats is ontworpen met oriëntatie op daglicht in gedachten – hoofdfocus op middag- en avondzon om ten volle te genieten van het huis en de tuin na een lange dag op school of op het werk. ‘

module7-gt-i
module7-gt-j

Related

Back to ProjectsBack to top