infosheet

Kantoren – Opgeleverd 2018

Het Atrium transformeren van een regulier kantoor naar een full-service complex van wereldklasse dat de standaard vormt voor de markt.

Project

Atrium

Locatie

Amsterdam Zuidas

Certificatie

BREEAM – NL Excellent – Zuid toren

BREEAM – NL Excellent – Noord toren

Architect

MVSA Architects

Partners

ICON Real – Estate

Module A Links

Architect

Roberto Meyer,

MVSA Architects

Het Atrium transformeren van een regulier kantoor naar een full-service complex van wereldklasse dat de standaard zou vormen voor de markt.

Bijna een halve eeuw geleden werd een legendarisch gebouw geboren. In een leeg landschap aan de rand van de stad Amsterdam, omgeven door landbouwgrond. De levendige Zuidas zoals wij het vandaag de dag kennen was destijds een verre droom toen de NMD Bank (nu bekend als ING) zijn intrek nam in het Atrium. In de begin jaren 2000 kwam het Atrium, samen met andere commerciële gebouwen, in zwaar weer terecht. Het was tijd om het Atrium te herontwikkelen voor een nieuw tijdperk en een nieuwe Zuidas. Het belangrijkste doel was om volume toe te voegen met respect voor het oorspronkelijke ontwerp, het gebouw transparanter en toegankelijker te maken voor de Zuidas, door het te verbinden met de nieuwe promenade en het treinstation Amsterdam Zuid. Twee nieuwe torens en atria werden toegevoegd aan de drie bestaande torens zo werd er nog eens 25.000 m² kantoorruimte gecreëerd. Het nieuwe Atrium is gebaseerd op de look and feel van een vijfsterrenhotel en is ontworpen om huurders, gasten, bezoekers en het grote publiek te verwelkomen met een tiptop service en gastvrijheid. Het is de derde levenscyclus van het Atrium en de meest spraakmakende tot nu toe.

module d links2

Het Atrium als één geheel

De twee nieuwe torens werden gebouwd boven de nieuwe ondergrondse parkeergarage van het gebouw en omarmden de oude structuur door middel van de twee nieuwe atria en een aluminium luifel die het gehele Atrium samenbrengt.

module d rechts2

“We wilden wat in wezen een introvert gebouw was, transformeren in een dat extravert is.”

Roberto Meyer, MVSA Architects

Architect

Related

Terug naar ProjectenBack to top