bewerkt 1

Kantoren – Opgeleverd 2017

Project

Project

500 Beethovenstraat

Locatie

Amsterdam Zuidas

Certificatie

BREEAM – NL Excellent

Architect

Architect

van Wageningen Architectes

7.000 m²

module a links

Architect

Felix Claus

Claus & Kaan

module b links

Locatie

Locatie

Op de hoek van de Beethovenstraat en de Boelelaan ontwikkelde G&S Vastgoed het kleinste gebouw. Maar dat wil niet zeggen dat het wordt overweldigd door de wolkenkrabbers rondom. Integendeel, het elegante ontwerp zorgt ervoor dat de 500 Beethovenstraat meteen opvalt.500 Beethovenstraat is de grote broer van de zes Gershwin Townhouses, die met dezelfde soort steen zijn gebouwd.

500 Beethovenstraat is de grote broer van de zes Gershwin Townhouses, die zijn gebouwd met dezelfde soort steen.

module b rechtsb
module b rechts

Prinos naar de Zuidas brengen

De witte natuursteen van de gevel is uniek in zijn soort en wordt uitsluitend gedolven op het Griekse eiland Prinos.

module d links

Het interieur

Het interieur

Met zijn uitgestrekte ramen, inloopzonwering en grote foyer valt hij meteen op en wekt hij de indruk van een groot stadsgebouw. Van dichtbij is duidelijk dat er veel aandacht is besteed aan de details. Aan de buitenkant is de 500 Beethovenstraat een subtiele mix van glas, chroom en witte steen. De schuine gevel trekt zich terug om een diep balkon te splitsen in de richting van de westpunt van het gebouw, waardoor loggia’s worden gecreëerd die gemakkelijk toegankelijk zijn vanuit de kantoren en de bewoners van het gebouw veel buitenruimte bieden wat 500 Beethovenstraat een unieke kantooromgeving maakt.
.

module d rechts

Klein maar prachtig

Klein maar prachtig

Extra bonussen voor huurders zijn de ondergrondse parkeergarage en een tuin om van te genieten bij mooi weer – een klein park verstopt in het gebouw. 500 Beethovenstraat bewijst met zijn gereduceerde dus minder grote volume en interessante kenmerken dat klein ook prachtig kan zijn.

Module f boven
Module F onder

Related

Terug naar projectenBack to top