About us - eerste afbeelding

Over ons

Serving the City is de kern van onze filosofie. Vanaf dag één is dit waar wij voor staan. Het is een drijfveer voor ons team en het helpt ons vooruit in samenwerking met onze partners en klanten.

Sinds 1978 hebben wij meerdere disciplines onder een dak om zo gezamenlijk stedelijk vastgoed te kunnen ontwikkelen. Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel kennis opgebouwd. Kennis die wij weer gebruiken om vroegtijdig uitdagingen te signaleren en daarvoor bijbehorende oplossingen te bedenken.

Door onze oplossingsgerichte en gedreven cultuur hebben wij een sterk ‘trackrecord’ aan klanten aan ons weten te binden. Onze doelstellingen en het gewenste resultaat stellen wij op voorhand vast met onze partners om zo tot creatieve, overtuigende en aansprekende ideeën te komen. Door het wederzijds begrip dat wij met elkaar opbouwen en de gezamenlijke focus in ons achterhoofd te houden behalen wij met elkaar de beste resultaten.

Bij elk project kijken wij aandachtig naar de locatie en naar onze klant(en) om zo een state-of-the-art resultaat neer te zetten dat nauw aansluit op de wensen van onze klanten, partners, omgeving en de inwoners van een stad. G&S Vastgoed realiseert het beste project voor elke locatie. Met trots creëren wij aantrekkelijke projecten die een oplossing bieden voor de complexe vraagstukken van een stad en ter (her)ontwikkeling van een stad. Wij brengen op voorhand de stedelijke, ecologische en maatschappelijke veranderingen in kaart en combineren dit met de kracht van technologie. Dit vormt de basis van onze werkwijze.

Het zit in ons DNA om van een stad een levendige, duurzame en inspirerende omgeving te maken, waarin het werk- en wooncomfort van de bewoners en gebruikers vooropstaat.

about-us-b
about-us-c

Ons erfgoed

Bouwen aan de toekomst zonder het verleden te vergeten

Het vermogen om verwachtingen positief te vervullen en de complexiteit die hen omringt te beheersen, staat al meer dan veertig jaar centraal in onze aanpak. Sinds wij onze deuren hebben geopend, hebben we iconische en hoogwaardige projecten gerealiseerd die de uitdaging zijn aangegaan om betere steden te creëren die bijdragen aan het verbeteren van het leefmilieu in de stad en daarmee haar gemeenschappen.

Serving the city zit in ons bloed. Zo is Amsterdam de stad waar het allemaal begonnen is. G&S Vastgoed is de grondlegger van het Amsterdamse zakendistrict, beter bekend als de ‘Zuidas’. We zagen vroegtijdig de vraag naar een veelzijdig stadsdeel in Nederland. Een stadsdeel waar wonen, werken en voorzieningen samenkwamen. Ons streven was dan ook om al deze aspecten bij elkaar te brengen. Een gebied waarbij het ontwerp van openbare ruimtes in en om een gebouw vooropstond. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het ontwerp van Mahler4, een mixed-use gebied waar al deze aspecten samenkomen: wonen, werken en ontspannen. Zo zijn er veel projecten gevolgd. De Zuidas is nu uitgegroeid tot een bruisend en gerenommeerd zakendistrict in Nederland.

Na Amsterdam hebben wij onze visie uitgebreid naar andere steden zoals Utrecht, Rotterdam en Den Haag. G&S Vastgoed kreeg daardoor in heel Nederland een leidende positie op het gebied van projectontwikkeling.

about-us-d
about us

Ons werk

Wij realiseren iconische vastgoedprojecten

G&S Vastgoed is een gerenommeerde Nederlandse projectontwikkelaar die bekend staat om het realiseren van hoogwaardige projecten, variërend van residentieel tot transformationeel, kantoren tot cultureel.

Iconische projecten die wij onder andere gerealiseerd hebben zijn:

De transformatie van het bestaande Atrium (Amsterdamse Zuidas) tot een nieuw state-of-the-art kantoor door de aanbouw van twee torens. De realisatie van de prestigieuze stadsvilla’s Gershwin Townhouses en de woontoren 900 Mahler (Amsterdamse Zuidas). De herontwikkeling van het iconische ING-hoofdkantoor tot woningen, commerciële ruimtes en The International School (The Sandcastle, Amsterdam-Zuidoost). De bouw van het nieuwe hoofdkantoor in campusstijl van ING (Amsterdam-Zuidoost).

Om de desbetreffende stad en haar inwoners zo goed mogelijk te bedienen legt G&S Vastgoed contact met de lokale gemeenschap. Onze financieringsmogelijkheden zijn zeer gunstig door onze gezonde financiële positie – met VolkerWessels als grootaandeelhouder – en door onze goede relatie met vastgoedfinanciers en -beleggers.

Op voorhand spelen wij in op de toenemende vraag naar woningen, kantoren en openbare voorzieningen. Ons toegewijde team van ongeveer 30 professionele vrouwen en mannen werkt nauw samen met gemeenten, lokale en nationale overheidsorganisaties en inwoners van een stad. Daarnaast bieden wij een helpende hand aan bedrijven die al in een bepaalde stad zijn gevestigd of zich er willen vestigen. Wij zijn een gerespecteerde en betrouwbare partner. Wij houden rekening met alle factoren die de komende jaren van invloed zullen zijn op de ontwikkeling van steden. Dit uitgangspunt vormt de basis voor al onze projecten om zo steden toekomstbestendig te maken.

Ons werkproces en onze activiteiten

Ontwikkeling staat bij G&S Vastgoed vooraan. Wij blijven de markt continu analyseren om koploper te blijven op ons vakgebied en trends op voorhand te signaleren. Op deze manier waarborgen wij de behoeften en wensen van onze klant(en) en een stad.

Onze werkwijze:

 • Onderzoek doen naar de behoeften van de markt en de klant waarvoor wij ontwikkelen
 • Rekening houden met de functie(s) en het ontwerp van het project.
 • Plannen van alle aspecten met betrekking tot de bouw, waaronder het aanstellen van een architect en aannemer en het aanvragen van (bouw)vergunningen.
 • Toezicht houden op de voortgang van het project, waaronder de tijdlijn, materialen en financiën.
 • Ondersteunen en ontlasten klanten, vaak de huurders en/of kopers van het project
 • Verhuur en verkoop
 • Conceptontwikkeling, branding en positionering.

Onze dienst tijdens het ontwikkelen:

 • De juiste partijen bij elkaar brengen
 • Onderzoek
 • Beoordeling van de locatie
 • Due diligence
 • Landaankoop
 • Rechten, goedkeuringen/vergunningen van gemeentelijke en overheidsinstanties
 • Identificatie van economische stimulansen
 • Financiële analyse
 • Masterplanning
 • Verpachting
 • Dispositie
 • Acquisitie
 • Volumeonderzoek definiëren en totaalpakket aanbieden
 • Kwaliteitsbeheersing
about-us-f
about-us-g

Samenwerking

We koesteren samenwerkingsverbanden – Deze bieden meerwaarde

G&S Vastgoed heeft zich als een betrouwbare partner op het gebied van projectontwikkeling bewezen door met een luisterend oor een collaboratieve houding te koppelen aan de drive om in het oog springende projecten tot leven te brengen. Samenwerking staat bij ons voorop en is van cruciaal belang om complexe processen/projecten te beheren en te realiseren. Samenwerken leidt tot innovatieve, vooruitstrevende en grootse projecten.

Sinds 2015 is G&S Vastgoed een samenwerking aangegaan met VolkerWessels. VolkerWessels is een Nederlandse bedrijvengroep met 16.000 werknemers en ongeveer 120 bedrijven en kantoren in heel Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Canada en de Verenigde Staten. Onze partner staat bekend om haaruitgebreide kennis en kunde in alle bouwdisciplines, de samenwerking bij multidisciplinaire en integrale projecten, een goede geografische spreiding, gemotiveerde en deskundige medewerkers en een solide financiële positie.

Door onze samenwerking krijgen we zeer waardevolle toegang tot een omvangrijk netwerk van stakeholders, zoals:

 • De Nederlandse overheid
 • Gemeenten
 • Institutionele beleggers
 • Aannemers
 • Consortiumpartners
 • Kennisinstituten
 • Inwoners

ONS PERSOONLIJKE SAMENWERKINGSPROGRAMMA

We bemoedigen creativiteit, ondernemerschap en sociale initiatieven

Wij ondersteunen graag organisaties en initiatieven die bijdragen aan innovaties op het gebied van sociale en stedelijke ontwikkeling. We zien al onze sponsorrelaties als een unieke relatie, waarin elkaars visies en doelen worden ondersteund. De inspirerende organisaties waarmee wij mogen werken, beschouwen wij dan ook als ‘vrienden van de familie’.

Back to top