Team button

Nieuws

Round Hill Capital, Boelens de Gruyter en G&S Vastgoed realiseren nieuwe stadswijk in Merwede Kanaalzone

Round Hill Capital, een toonaangevend vastgoedinvesteerder, -ontwikkelaar, en -beheerder, G&S Vastgoed, en vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter hebben een locatie gekocht als deel van de belangrijk stadsvernieuwingsplan in Merwede Kanaalzone. De Gemeente Utrecht steunt dit plan voor de ontwikkeling van woningbouw om tegemoet te komen aan de sterk toenemende vraag naar woningen in Utrecht.

Het gebied, gelegen tussen het Merwedekanaal en Park Transwijk, bevindt zich in het zuidwesten van de stad en strekt van de A12-ring tot het Holland Casino aan de Overste Den Oudenlaan. Vorige week heeft de Utrechtse gemeenteraad het visiedocument en de milieueffectrapportage goedgekeurd als uitgangspunt voor de herontwikkeling van het nieuwe stadswijk. De nieuwe stadswijk moet deels de verwachte Utrechtse inwonersstijging opvangen: de bevolking neemt tussen nu en 2030 toe van 345.000 naar 410.000.

Wethouder Paulus Jansen (Wonen)
De Utrechtse wethouder Paulus Jansen (Wonen): “Het plan past uitstekend bij de strategie die we als gemeente hebben uitgestippeld. Niet alleen kwantitatief – Merwede biedt immers plaatst aan duizenden woningen –, maar ook in kwalitatieve zin. Het wordt een diverse, duurzame en aantrekkelijke stadswijk voor iedereen.”

Round Hill Capital, G&S Vastgoed, en Boelens de Gruyter hebben een gebied gekocht met een oppervlakte van bijna 4,5 hectare (43.000 vierkante meter). Het gaat om het terrein aan de Kanaalweg 14-19 dat momenteel nog wordt gebruikt als een kantorengebied met 12 gebouwen, beter bekend als ‘Smart Business Park’. Met deze ontwikkeling worden zij de grootste investeerder in de nieuwe Utrechtse stadswijk.

Deze transactie is in lijn met de strategie van Round Hill om zijn onroerend goed portfolio in Nederland verder uit te breiden met woningbouw en studentenhuisvesting. De afgelopen vier jaar is Round Hill erin geslaagd om zijn woning- en vermogensbeheerportefeuille in Nederland vaste vorm te geven. In deze periode heeft het bedrijf regelmatig vastgoed aangekocht en de woningportefeuille omvat nu meer dan 10.000 eenheden. In heel Europa heeft Round Hill meer dan 100.000 wooneenheden toegevoegd aan zijn portefeuille.

Michael Bickford, oprichter en CEO van Round Hill Capital, over de acquisitie
“Round Hill heeft zichzelf bewezen als succesvol investeerder in en beheerder van woningen en studentenhuisvesting in heel Europa, en deze aankoop van de Merwede Kanaalzone-locatie betekent een belangrijke uitbreiding van onze woningportefeuille in Nederland. Het gebied heeft enorm veel potentie, en de gemeente wil de nieuwe wijk laten groeien tot een totaal van 6.000 a 10.000 wooneenheden.

Round Hill is van plan om verder te investeren in de ontwikkeling van residentieel vastgoed en studentenhuisvesting in Nederland en in heel Europa, terwijl we ook blijven zoeken naar meer mogelijkheden tot investeren in de woningsector in lijn met onze huidige strategie.”

Maarten de Gruyter, directeur van Boelens de Gruyter
 “Voor Nederland, maar ook voor Europa wordt het een unieke nieuwe stadswijk. Het is de wens van de gemeente is om er een levendige, energiezuinige en groene wijk van te maken. Parkeren kan straks alleen aan de rand van de wijk en in garages, waardoor auto’s hier uit het straatbeeld verdwijnen. Door het autovrije karakter en de focus op voetgangers en fietsen worden alternatieve manieren van vervoer, zoals openbaar vervoer, autodelen en de aanleg van zogenoemde mobiliteitshubs, kansrijker.”

Jason Blackmore, algemeen directeur van G&S Vastgoed
“De woningen in de nieuwe wijk zullen variëren in hoogte, omvang, architectuur, typen en prijsklassen. In de collectieve binnentuinen en de inspirerende openbare ruimtes ontmoeten bewoners elkaar. In Merwede worden niet alleen auto’s gedeeld, maar ook spullen, voorzieningen en diensten. Ook zal Merwede functioneren als proeftuin voor het nieuwe stedelijk leven. Daarom is in het ontwerp nadrukkelijk ruimte voor innovaties op het gebied van mobiliteit, energie, gezondheid, sociale duurzaamheid en milieu. Doel is het creëren van een gezonde, energieneutrale en klimaatbestendige stadswijk.”

De koper werd bijgestaan door Arnoud Matthijssen van HMK Notarissen.

Hoogste punt Moermansk 300

In de Amsterdamse Houthaven is op 1 februari op feestelijke wijze gevierd dat project Moermansk 300 haar hoogste punt heeft bereikt.

Moermansk 300 is een nieuwbouwontwikkeling van G&S Vastgoed gelegen aan de kop van de Moermanskkade in de Amsterdamse Houthaven en ontworpen door Roberto Meyer van MVSA Architects. Het gebouw bestaat uit circa 5.000 m2 kantoorruimte en zal in juli 2018 worden opgeleverd. Op de bovenste verdiepingen zal Rijnboutt Architecten zich gaan vestigen. Een grote delegatie van Rijnboutt Architecten was aanwezig bij de viering.

‘’Wij kijken erg uit om op deze schitterende plek aan de Moermanskkade Rijnboutt Architecten verder te laten groeien en professionaliseren.’’. – Mattijs Rijnboutt, architect – directeur van Rijnboutt Architecten

‘’Wij zijn erg blij wederom een mooi project aan de stad toe te voegen met als nieuwe huurder Rijnboutt Architecten’’. – Jason Blackmore, algemeen directeur G&S Vastgoed

Overlijden Dik Wessels

Met grote verslagenheid ontvingen wij het bericht dat Dik Wessels op 71-jarige leeftijd is overleden.

Groot verlies
Met zijn ondernemerschap, visie en vakmanschap heeft hij de basis gelegd voor het bedrijf dat VolkerWessels vandaag de dag is. Sinds 2007 was de heer Wessels lid van de Raad van Commissarissen.

Het ontvallen van de heer Wessels is een groot verlies voor ons. Met respect en dankbaarheid blijft de heer Wessels in onze herinneringen, wij zullen hem missen. Onze gedachten gaan uit naar de familie. Wij wensen hen allen heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Circulaire toepassing- het begin van een stedelijke metamorfose

Duurzaamheid en innovatie zijn de kernwoorden van ieder project dat wij aannemen. Zo ook bij de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor van ING. In een samenwerkingsverband met OVG Real Estate hebben we een slim gebouw ontworpen en bijgedragen aan een slimme stad. 

Ons doel is om de gemeente Amsterdam te helpen bij de hervorming van Amsterdam-Zuidoost. Met deze transformatie willen we een gezond en inspirerend toekomstbeeld creëren voor het gehele stadsnetwerk. De metamorfose van het ING-hoofdkantoor is een markant project in deze transformatie, waarmee we bijdragen aan een duurzame stad.

Verder denken
Samen met OVG Real Estate hebben we in 2015 een oud kantoorgebouw aan de Frankemaheerd in Amsterdam-Zuidoost verworven. Het gebouw stond al zeven jaar leeg en moest worden gesloopt om ruimte te maken voor een nieuw, duurzaam kantoor. Als duurzame ontwikkelaars zagen we de sloop als een kans om iets nieuws te creëren en dus gaven we Superuse Studios de opdracht een plan te maken voor het hergebruik van de gesloopte materialen.

Groter denken
Om het bestaande materiaal te recyclen, moest het eerst worden geïnventariseerd. De prijs, afmeting, beschikbaarheid en andere eigenschappen werden geanalyseerd, zodat we konden zien hoe, wanneer en waar we het materiaal konden hergebruiken. Het was niet de bedoeling om de materialen alleen voor het nieuwe kantoor te gebruiken; we zagen ook kansen voor andere gebieden en gebouwen. Zodoende konden we onze duurzame en innovatieve bijdrage uitbreiden. Superuse Studios bleek de juiste partner voor dit project, omdat zij een professionele online marktplaats hebben waar de vraag naar en het aanbod van afvalmaterialen samenkomen. Dankzij hen hebben we onze afvalstromen nuttig kunnen inzetten.

Dapper denken
Het hergebruik van de materialen heeft ons geholpen meerdere doelstellingen te verwezenlijken. We konden beginnen aan de ontwikkeling van een duurzamer Amsterdam, het project op een volledig vernieuwende wijze vormgeven én het hergebruikte materiaal voor een aantal andere projecten gebruiken. Het afvalmateriaal van het gesloopte Frankemaheerd-gebouw is gebruikt voor het nieuwe ING-hoofdkantoor, Hotel Buiten en het Viisi-hoofdkantoor. De voormalige plafonds zijn hergebruikt als plafondafwerking in het bekroonde Viisi-kantoor in Amsterdam en de voormalige gevel is nu de gevel voor het nieuwe paviljoen aan de Sloterplas, Hotel Buiten.

Met dit project hebben we laten zien waar ons hart ligt: de metamorfose van steden.

G&S Vastgoed verkoopt Moermansk 400 en Moermansk 500

G&S Vastgoed verkoopt haar nieuwbouwontwikkelingen Moermansk 400 en Moermansk 500  aan een pan-European Real Estate club, geadviseerd door UBS Asset Management. De gebouwen liggen op de kop van de Moermanskkade in de Amsterdamse Houthaven.

 

Zowel Moermansk 400 en Moermansk 500 zijn circa 5.000 m2,  elk onderverdeeld over 5 tot 6 grote en efficiënte verdiepingen. Ook is er voldoende parkeergelegenheid.

UBS Asset Management: “Samen met de aankopen eerder dit jaar in Brussel, Luik en Leiden, bestaan de vastgoedbeleggingen onder beheer in België en Nederland uit zo’n circa €450 miljoen.”

Ward van de Braak, hoofd onroerend goed & particuliere markten in de Benelux & Nordics: ‘’Wij blijven gefocust en zeer positief over de Amsterdamse kantorenmarkt, evenals high street retail  in de top 20 retail steden. We hebben steeds meer vertrouwen in de economische vooruitzichten binnen Nederland en specifiek in de groei van de Technologie-, Media-en Telecomsector in Amsterdam.”

De Amsterdamse Houthaven is een plek waar een enorme verandering gaande is. Ooit was het een belangrijke haven, in 1876 gebouwd voor het overladen van timmerhout. In 2010 is begonnen met de herontwikkeling van het gebied, de Houthaven is nu een aantrekkelijke plek om zowel te wonen als te werken.

Rienk Baarsma, commercieel ontwikkelaar G&S Vastgoed: “De Houthaven is dé hotspot voor creatieve bedrijven in Amsterdam. Ieder project van G&S Vastgoed onderscheidt zich door een eigen karakter. Het is fantastisch dat Moermansk 400 en Moermansk 500  een toekomstige nieuwe eigenaar krijgen.”

Moermansk 400 en Moermansk 500  zijn ontworpen door  top architecten. Bij Moermansk 400, een ontwerp van architectenbureau ZZDP, zorgen de glazen rondingen voor vloeiende bewegingen waardoor het gebouw een geweldige ruimtelijke kwaliteit van binnenuit krijgt. Bij Moermansk 500, een ontwerp van architectenbureau OZ, heeft iedere vloer een eigen vorm en daardoor een onderscheidend vermogen en uitstraling. Beide projecten beschikken over een fenomenaal uitzicht over de Minerva haven en Amsterdams grootste waterkant, ’t IJ.

In het eerste kwartaal van 2018 wordt er gestart met de bouw van de twee volgende projecten in het gebied; Moermansk 400 en 500. Beide gebouwen worden een jaar later opgeleverd aan de koper.

UBS is bij de aankoop geadviseerd door Van Gool ♦ Elburg Vastgoedspecialisten, BOAG en Houthoff Buruma voor de aankoop van de activa. G&S Vastgoed is bij de verkoop juridisch geadviseerd door NautaDutilh.

G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten introduceren Key Worker Housing in Wonderwoods Utrecht

Utrecht krijgt aan de Jaarbeursboulevard  er met Wonderwoods een aansprekend gebouw bij. Voor de invulling van het woonprogramma heeft het consortium bestaande uit G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten (Koninklijke VolkerWessels) een Letter of Intent getekend met woningbelegger Vesteda voor de huurwoningen. Voor een deel van deze huurwoningen introduceert het consortium Key Worker Housing, een Engels concept dat wonen voor mensen in de stad betaalbaar maakt.

Wonen in de binnenstad wordt steeds duurder. Deze problematiek zie je ook terug in Nederland. De binnenstad is duur ten opzichte van buitenwijken en omliggende gemeenten. Het gevolg is dat er alleen in het hogere segment nog woningen beschikbaar zijn. Om alle doelgroepen te kunnen bedienen willen wij in Wonderwoods ‘Key Worker Housing’ introduceren.

Utrecht kent een tekort aan middensegment huurwoningen voor mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning of een koopwoning. Key Worker Housing kan hier deels invulling aan geven. We spreken over een Key Worker als iemand een belangrijke bijdrage levert aan de Utrechtse samenleving, bijvoorbeeld leraren en verpleegsters.

Jason Blackmore, G&S Vastgoed zegt: “Key Workers zijn mensen die belangrijk zijn voor de leefbaarheid van onze steden. Iedereen heeft belang bij goede gezondheidszorg, onderwijs en veiligheid. Mensen die in deze sector werken moeten ook in de stad op een kwalitatief goede plek kunnen wonen.”

Vigerende wet- en regelgeving
Om in aanmerking te komen voor een Key Worker Appartement in Wonderwoods moet een huurder aan een aantal voorwaarden voldoen. De exacte invulling hiervan zullen G&S Vastgoed, KondorWessels Projecten en Vesteda de komende periode verder uitwerken, onder meer zodat het past in het Utrechtse woonbeleid, maar ook voldoet aan de huidige wet en regelgeving.

Primeur
G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten denken met het introduceren van Key Worker Housing een oplossing te hebben gevonden voor de vestigingsambitie van de Gemeente Utrecht, namelijk dat er in het Beurskwartier plek is voor iedereen. Met de lancering in Wonderwoods heeft Utrecht de primeur in Nederland.

Wonderwoods
Wonderwoods gaat over Happiness 2.0, en over het bereiken van een gezonde en inspirerende nieuwe balans tussen technologie en de natuur. Wonderwoods omvat twee groene torens van 90 en 70 meter met een gevarieerde mix van wonen, werken, ontspannen en vermaak. Het plan biedt in totaal 300 koop- en huurwoningen. Verder komt er ruimte voor kantoor, gezonde horeca, sport, kleinschalige winkels, educatie, inpandige fietsenstalling, parkeergarage en de publieksfunctie Playlab. Wonderwoods wordt op dit moment uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Rekening houdend met de voorbereidingen en de planologische procedures kan in 2019 de eerste schop de grond in. Wonderwoods is in 2022 klaar.

Visualisatie  I A2Studio

G&S Vastgoed van start in de Houthavens

G&S Vastgoed verkoopt haar nieuwbouwontwikkeling 300 Moermansk aan een groep particuliere beleggers. Tevens is onlangs een langjarige huurovereenkomst gesloten met het Amsterdamse architectenbureau Rijnboutt voor twee van de zes verdiepingen. Rijnboutt huurt circa 1.750 m2 kantoor.

300 Moermansk wordt gerealiseerd door Wessels Zeist. Het ligt op de mooiste locatie in de Amsterdamse Houthavens, op de kop van de Moermanskkade. Het is één van de drie loftgebouwen die G&S Vastgoed op dit moment ontwikkelt op die plek. Het gebouw heeft een totaal oppervlak van 5.000 m2 kantoor en is een ontwerp van MVSA Architects. 300 Moermansk wordt gekenmerkt door de glazen gevels die fantastische vergezichten bieden over het IJ en de skyline van de historische binnenstad. De balkons zijn zo gepositioneerd dat je optimaal van het uitzicht over het water kunt genieten en van de zon.

Na de zomer zal gestart worden met de bouw van 300 Moermansk. Medio 2018 worden de verdiepingen opgeleverd aan Rijnboutt.

Rijnboutt (architectuur, stedenbouw, landschap en strategie) ontwerpt en adviseert in de volledige breedte van een ruimtelijke opgave en op alle schaalniveaus. Het bureau staat voor een benadering die gericht is op samenwerking en heeft alle disciplines in huis om elke ruimtelijke vraag te beantwoorden.

Mattijs Rijnboutt, architect-directeur Rijnboutt: “Haven-Stad is een van de nieuwe hotspots voor creatieve bedrijven in Amsterdam. 300 Moermansk is een transparant en terughoudend vormgegeven gebouw met prachtig uitzicht op een inspirerende locatie voor een ontwerpbureau als Rijnboutt.’

Het interieur van huurder Rijnboutt wordt, net zoals het entreegebied, ontworpen door Fokkema & Partners.

G&S Vastgoed is geadviseerd door JLL in collegiale samenwerking met Cushman & Wakefield en Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten. Rijnboutt werd gedurende het commerciële traject geadviseerd door NL Real Estate.

 

 

 

Bouw nieuw en duurzaam ING-hoofdkantoor gestart

De start van de bouw van het nieuwe ING-hoofdkantoor werd, in plaats van het slaan van de traditionele eerste paal, gevierd met het planten van een eerste boom. Deze handeling staat symbool voor het duurzame karakter van het nieuwe gebouw dat, in lijn met de missie van ING, ook innovatie en creativiteit als belangrijke bouwstenen heeft. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan was op uitnodiging van Ralph Hamers (bestuursvoorzitter van ING), Coen van Oostrom (CEO van OVG Real Estate) en Jason Blackmore (G&S Vastgoed) getuige van de start van dit energiezuinige, toekomstbestendige en technologisch vooraanstaand project.

Kantoorgebouw van de toekomst
OVG en G&S Vastgoed ontwikkelen het imposante project samen. De twee ontwikkelaars hebben het kantoorgebouw in campusstijl ontworpen, wat onderlinge samenwerking en flexwerken bij de medewerkers stimuleert. Bij de bouw wordt gedeeltelijk gebruik gemaakt van circulair beton dat blijvend kan worden hergebruikt, zonder kwaliteitsverlies. Het dak van het kantoorgebouw wordt geheel bedekt met zonnepanelen, de technologie in het pand zorgt voor slim en duurzaam (energie)gebruik en draagt bij aan het creëren van gezonde werkplekken. De ambitie is om bij oplevering het duurzaamheidslabel BREEAM Outstanding behalen.

Een duurzamer Amsterdam-Zuidoost
Coen van Oostrom, CEO van OVG zegt: Het is fantastisch om het hoofdkantoor voor ING te ontwikkelen en hun duurzame toekomstvisie kracht bij te zetten door dit slimme, energiezuinige gebouw te realiseren. De samenwerking met de gemeente Amsterdam laat zien dat het niet alleen om een nieuw gebouw gaat, maar dat wij ook gezamenlijk kunnen bijdragen aan een duurzamere stad.

Jason Blackmore, G&S Vastgoed vervolgt: “Met dit project creëren we niet alleen een gezonde en stimulerende werkomgeving voor de medewerkers van ING, maar dragen we ook bij aan het toekomstperspectief voor een geheel stadsdeel.

Verhuizing in 2019
Naar verwachting zal ING het nieuwe Frankemaheerd-complex medio 2019 in gebruik nemen. De verhuizing van ING naar Frankemaheerd betekent ook een transformatie voor de Amsterdamse Poort, waar het huidige ING-hoofdkantoor gevestigd is. Nadat de verhuizing heeft plaatsgevonden, beginnen OVG en G&S met de herontwikkeling van dit oude kantoor tot woningen.

G&S Vastgoed wint tender Healthy Urban Quarter Utrecht samen met KondorWessels Projecten, Stefano Boeri Architetti en MVSA

Het Healthy Urban Quarter aan de Jaarbeursboulevard in het Utrechts Stationsgebied wordt ontwikkeld door ontwikkelconsortium G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten. Dit consortium won met hun plan Wonderwoods de door de gemeente uitgeschreven tender. Het plan doet recht aan de ambities van de gemeente Utrecht voor gezond stedelijk leven. Het concept is happiness 2.0 en gaat over het terughalen van de natuur in de stad met als doel een gezonder leven. Namens het consortium tekenden architectenbureaus Stefano Boeri Architetti en MVSA Architects voor het plan. Het plan omvat ook de publieksfunctie Playlab, dat een beleving biedt op het snijvlak van technologie (virtual reality en 3D) en beeldende kunst voor jong en oud. Het plan wordt nu verder uitgewerkt.

Wethouder Victor Everhardt (stationsgebied): “Het plan Wonderwoods is een aanwinst voor de stad. Er komen twee unieke woontorens die de groene, gezonde en duurzame verstedelijking die we in Utrecht zo graag willen uitstralen en die de toon zetten voor het nieuwe Beurskwartier.’

Twee torens, een gebouw

Het plan Wonderwoods omvat twee torens van 90 en 70 meter hoog waarin plaats is voor wonen, werken, ontspanning en vermaak. De hoogste toren komt aan de Croeselaan. Deze ziet eruit als een verticaal bos, waarbij de beplanting is mee ontworpen op de balkons en aan de gevel. Stefano Boeri Architetti en Arcadis werken dit plan met consultatie van de Botanische Tuinen van de Universiteit van Utrecht uit. De toren aan de kant van bioscoop Kinepolis heeft fraaie rondingen en veel groen aan de binnenkant. Dit is van buiten te zien doordat de te openen atria een doorkijk bieden naar de binnenkant. Het aanzicht van Wonderwoods is van alle kanten aantrekkelijk en toegankelijk en het gebouw past goed bij de rest van de omgeving. Enerzijds is het robuust, zoals de grote kantoren in de omgeving, en anderzijds is het op detailniveau aangepast voor een prettig straatniveau. Het ontwerp markeert een perfecte overgang tussen het Stationsgebied en het toekomstige Beurskwartier.

Wonen, werken, Playlab

In Wonderwoods komen koop- en huurwoningen voor verschillende doelgroepen, waaronder woningen voor mensen die werkzaam zijn in de publieke sector, en atelierwoningen. Verder komt er ruimte voor kantoor, gezonde horeca, fitness/yoga, kleinschalige winkels, educatie, inpandige fietsenstallingen, een kleine parkeergarage en de publieksfunctie Playlab. Het Playlab, dat een beleving biedt op het snijvlak van technologie (virtual reality en 3D) en beeldende kunst voor jong en oud, is nieuw in Utrecht.

Van tender naar eerste paal

In oktober 2016 maakte de Gemeente Utrecht haar ambities voor Healty Urban Quarter bekend op de Expo Real in München. Uit de 20 consortia die een visie indienden, koos de gemeente vier consortia met wie zij de visies tot plannen heeft uitgewerkt. Afgelopen mei dienden de vier consortia hun plan in. De gemeente heeft deze vier plannen integraal beoordeeld en het beste plan gekozen. Met het winnende consortium van G&S Vastgoed en KondorWessels (VolkerWessels) Projecten wordt op korte termijn een reserveringsovereenkomst gesloten, waarmee het exclusiviteit heeft en het plan mag uitwerken tot een definitief ontwerp. Daarna kan de bouw starten. Rekening houdend met de voorbereidingen en de planologische procedures kan in 2019 de eerste paal de grond in en is Wonderwoods in 2022 klaar voor gebruik.

Meer informatie over het project staat op de website www.cu2030.nl.

Visualisatie | A2Studio

G&S Vastgoed steunt ARTZUID met beelden van Cristóbal Gabarrón

De 5e editie van ARTZUID is 19 mei officieel geopend. Tot en met 17 september kan je in Amsterdam Zuid genieten van 85 abstracte monumentale sculpturen die in de fraaie omgeving van het beroemde stedenbouwkundige Plan-Zuid van architect H.P. Berlage staan. De jubileumeditie van ARTZUID is samengesteld door kunsthistoricus en voormalig directeur Stedelijk Museum Amsterdam, Rudi Fuchs. Het accent van de route ligt op de Apollolaan, de Minervalaan, de Zuidas en Buitenveldert.

G&S Vastgoed sponsort op de Zuidas twee kleurrijke beelden van de Spaanse kunstenaar Cristóbal Gabarrón (1945) geplaatst ter hoogte van de nieuwe woontoren 900 Mahler en het kantoorgebouw 1000 Mahlerlaan, beide ontwikkeld door G&S Vastgoed. G&S wil met de uitbreiding van de ARTZUID route meer bezoekers naar de Zuidas trekken om het veranderende gebied nu in combinatie met wonen, werken en kunst te bewonderen

De kleurrijke beelden van Gabarrón behoren tot een groep van 16 beelden die verspreid staan door de stad als kleurrijke herkenningspunten tussen de Nederlandse beeldhouwers die vooral in deze editie van ARTZUID de aandacht krijgen. Gabarrón representeert met zijn werken universele humanitaire waarden. Deze 16 sculpturen zijn geïnspireerd op de Alhambra torens in Granada, Spanje, en zijn een ode aan het Alhambra Paleis monument uit de 13de eeuw. Voor Gabarrón is dit monument een symbool van het in vrede samenleven van diverse culturen door de eeuwen heen. Deze internationaal georiënteerde kunstenaar is speciaal voor de beeldenroute op de Zuidas aangetrokken.

De grootste installatie van Gabarrón ‘Enlightened Universe’ is op het George Gershwinplein te bewonderen. Dit sculptuur werd in opdracht gemaakt van de Verenigde Naties ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van deze internationale vredesorganisatie in 2015 en was voor het eerst te zien in Central Park New York.

G&S Vastgoed ondersteunt graag kunstinitiatieven in Amsterdam. Naast ARTZUID steunt G&S het Stedelijk Museum en het Holland Festival dat in juni van start gaat.

Meer info over ARTZUID vind je op: http://www.artzuid.nl/