Team button

Nieuws

G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten introduceren Key Worker Housing in Wonderwoods Utrecht


Utrecht krijgt aan de Jaarbeursboulevard  er met Wonderwoods een aansprekend gebouw bij. Voor de invulling van het woonprogramma heeft het consortium bestaande uit G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten (Koninklijke VolkerWessels) een Letter of Intent getekend met woningbelegger Vesteda voor de huurwoningen. Voor een deel van deze huurwoningen introduceert het consortium Key Worker Housing, een Engels concept dat wonen voor mensen in de stad betaalbaar maakt.

Wonen in de binnenstad wordt steeds duurder. Deze problematiek zie je ook terug in Nederland. De binnenstad is duur ten opzichte van buitenwijken en omliggende gemeenten. Het gevolg is dat er alleen in het hogere segment nog woningen beschikbaar zijn. Om alle doelgroepen te kunnen bedienen willen wij in Wonderwoods ‘Key Worker Housing’ introduceren.

Utrecht kent een tekort aan middensegment huurwoningen voor mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning of een koopwoning. Key Worker Housing kan hier deels invulling aan geven. We spreken over een Key Worker als iemand een belangrijke bijdrage levert aan de Utrechtse samenleving, bijvoorbeeld leraren en verpleegsters.

Jason Blackmore, G&S Vastgoed zegt: “Key Workers zijn mensen die belangrijk zijn voor de leefbaarheid van onze steden. Iedereen heeft belang bij goede gezondheidszorg, onderwijs en veiligheid. Mensen die in deze sector werken moeten ook in de stad op een kwalitatief goede plek kunnen wonen.”

Vigerende wet- en regelgeving
Om in aanmerking te komen voor een Key Worker Appartement in Wonderwoods moet een huurder aan een aantal voorwaarden voldoen. De exacte invulling hiervan zullen G&S Vastgoed, KondorWessels Projecten en Vesteda de komende periode verder uitwerken, onder meer zodat het past in het Utrechtse woonbeleid, maar ook voldoet aan de huidige wet en regelgeving.

Primeur
G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten denken met het introduceren van Key Worker Housing een oplossing te hebben gevonden voor de vestigingsambitie van de Gemeente Utrecht, namelijk dat er in het Beurskwartier plek is voor iedereen. Met de lancering in Wonderwoods heeft Utrecht de primeur in Nederland.

Wonderwoods
Wonderwoods gaat over Happiness 2.0, en over het bereiken van een gezonde en inspirerende nieuwe balans tussen technologie en de natuur. Wonderwoods omvat twee groene torens van 90 en 70 meter met een gevarieerde mix van wonen, werken, ontspannen en vermaak. Het plan biedt in totaal 300 koop- en huurwoningen. Verder komt er ruimte voor kantoor, gezonde horeca, sport, kleinschalige winkels, educatie, inpandige fietsenstalling, parkeergarage en de publieksfunctie Playlab. Wonderwoods wordt op dit moment uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Rekening houdend met de voorbereidingen en de planologische procedures kan in 2019 de eerste schop de grond in. Wonderwoods is in 2022 klaar.

Visualisatie  I A2Studio

G&S Vastgoed van start in de Houthavens

G&S Vastgoed verkoopt haar nieuwbouwontwikkeling 300 Moermansk aan een groep particuliere beleggers. Tevens is onlangs een langjarige huurovereenkomst gesloten met het Amsterdamse architectenbureau Rijnboutt voor twee van de zes verdiepingen. Rijnboutt huurt circa 1.750 m2 kantoor.

300 Moermansk wordt gerealiseerd door Wessels Zeist. Het ligt op de mooiste locatie in de Amsterdamse Houthavens, op de kop van de Moermanskkade. Het is één van de drie loftgebouwen die G&S Vastgoed op dit moment ontwikkelt op die plek. Het gebouw heeft een totaal oppervlak van 5.000 m2 kantoor en is een ontwerp van MVSA Architects. 300 Moermansk wordt gekenmerkt door de glazen gevels die fantastische vergezichten bieden over het IJ en de skyline van de historische binnenstad. De balkons zijn zo gepositioneerd dat je optimaal van het uitzicht over het water kunt genieten en van de zon.

Na de zomer zal gestart worden met de bouw van 300 Moermansk. Medio 2018 worden de verdiepingen opgeleverd aan Rijnboutt.

Rijnboutt (architectuur, stedenbouw, landschap en strategie) ontwerpt en adviseert in de volledige breedte van een ruimtelijke opgave en op alle schaalniveaus. Het bureau staat voor een benadering die gericht is op samenwerking en heeft alle disciplines in huis om elke ruimtelijke vraag te beantwoorden.

Mattijs Rijnboutt, architect-directeur Rijnboutt: “Haven-Stad is een van de nieuwe hotspots voor creatieve bedrijven in Amsterdam. 300 Moermansk is een transparant en terughoudend vormgegeven gebouw met prachtig uitzicht op een inspirerende locatie voor een ontwerpbureau als Rijnboutt.’

Het interieur van huurder Rijnboutt wordt, net zoals het entreegebied, ontworpen door Fokkema & Partners.

G&S Vastgoed is geadviseerd door JLL in collegiale samenwerking met Cushman & Wakefield en Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten. Rijnboutt werd gedurende het commerciële traject geadviseerd door NL Real Estate.

 

 

 

Bouw nieuw en duurzaam ING-hoofdkantoor gestart

De start van de bouw van het nieuwe ING-hoofdkantoor werd, in plaats van het slaan van de traditionele eerste paal, gevierd met het planten van een eerste boom. Deze handeling staat symbool voor het duurzame karakter van het nieuwe gebouw dat, in lijn met de missie van ING, ook innovatie en creativiteit als belangrijke bouwstenen heeft. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan was op uitnodiging van Ralph Hamers (bestuursvoorzitter van ING), Coen van Oostrom (CEO van OVG Real Estate) en Jason Blackmore (G&S Vastgoed) getuige van de start van dit energiezuinige, toekomstbestendige en technologisch vooraanstaand project.

Kantoorgebouw van de toekomst
OVG en G&S Vastgoed ontwikkelen het imposante project samen. De twee ontwikkelaars hebben het kantoorgebouw in campusstijl ontworpen, wat onderlinge samenwerking en flexwerken bij de medewerkers stimuleert. Bij de bouw wordt gedeeltelijk gebruik gemaakt van circulair beton dat blijvend kan worden hergebruikt, zonder kwaliteitsverlies. Het dak van het kantoorgebouw wordt geheel bedekt met zonnepanelen, de technologie in het pand zorgt voor slim en duurzaam (energie)gebruik en draagt bij aan het creëren van gezonde werkplekken. De ambitie is om bij oplevering het duurzaamheidslabel BREEAM Outstanding behalen.

Een duurzamer Amsterdam-Zuidoost
Coen van Oostrom, CEO van OVG zegt: Het is fantastisch om het hoofdkantoor voor ING te ontwikkelen en hun duurzame toekomstvisie kracht bij te zetten door dit slimme, energiezuinige gebouw te realiseren. De samenwerking met de gemeente Amsterdam laat zien dat het niet alleen om een nieuw gebouw gaat, maar dat wij ook gezamenlijk kunnen bijdragen aan een duurzamere stad.

Jason Blackmore, G&S Vastgoed vervolgt: “Met dit project creëren we niet alleen een gezonde en stimulerende werkomgeving voor de medewerkers van ING, maar dragen we ook bij aan het toekomstperspectief voor een geheel stadsdeel.

Verhuizing in 2019
Naar verwachting zal ING het nieuwe Frankemaheerd-complex medio 2019 in gebruik nemen. De verhuizing van ING naar Frankemaheerd betekent ook een transformatie voor de Amsterdamse Poort, waar het huidige ING-hoofdkantoor gevestigd is. Nadat de verhuizing heeft plaatsgevonden, beginnen OVG en G&S met de herontwikkeling van dit oude kantoor tot woningen.

G&S Vastgoed wint tender Healthy Urban Quarter Utrecht samen met KondorWessels Projecten, Stefano Boeri Architetti en MVSA

Het Healthy Urban Quarter aan de Jaarbeursboulevard in het Utrechts Stationsgebied wordt ontwikkeld door ontwikkelconsortium G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten. Dit consortium won met hun plan Wonderwoods de door de gemeente uitgeschreven tender. Het plan doet recht aan de ambities van de gemeente Utrecht voor gezond stedelijk leven. Het concept is happiness 2.0 en gaat over het terughalen van de natuur in de stad met als doel een gezonder leven. Namens het consortium tekenden architectenbureaus Stefano Boeri Architetti en MVSA Architects voor het plan. Het plan omvat ook de publieksfunctie Playlab, dat een beleving biedt op het snijvlak van technologie (virtual reality en 3D) en beeldende kunst voor jong en oud. Het plan wordt nu verder uitgewerkt.

Wethouder Victor Everhardt (stationsgebied): “Het plan Wonderwoods is een aanwinst voor de stad. Er komen twee unieke woontorens die de groene, gezonde en duurzame verstedelijking die we in Utrecht zo graag willen uitstralen en die de toon zetten voor het nieuwe Beurskwartier.’

Twee torens, een gebouw

Het plan Wonderwoods omvat twee torens van 90 en 70 meter hoog waarin plaats is voor wonen, werken, ontspanning en vermaak. De hoogste toren komt aan de Croeselaan. Deze ziet eruit als een verticaal bos, waarbij de beplanting is mee ontworpen op de balkons en aan de gevel. Stefano Boeri Architetti en Arcadis werken dit plan met consultatie van de Botanische Tuinen van de Universiteit van Utrecht uit. De toren aan de kant van bioscoop Kinepolis heeft fraaie rondingen en veel groen aan de binnenkant. Dit is van buiten te zien doordat de te openen atria een doorkijk bieden naar de binnenkant. Het aanzicht van Wonderwoods is van alle kanten aantrekkelijk en toegankelijk en het gebouw past goed bij de rest van de omgeving. Enerzijds is het robuust, zoals de grote kantoren in de omgeving, en anderzijds is het op detailniveau aangepast voor een prettig straatniveau. Het ontwerp markeert een perfecte overgang tussen het Stationsgebied en het toekomstige Beurskwartier.

Wonen, werken, Playlab

In Wonderwoods komen koop- en huurwoningen voor verschillende doelgroepen, waaronder woningen voor mensen die werkzaam zijn in de publieke sector, en atelierwoningen. Verder komt er ruimte voor kantoor, gezonde horeca, fitness/yoga, kleinschalige winkels, educatie, inpandige fietsenstallingen, een kleine parkeergarage en de publieksfunctie Playlab. Het Playlab, dat een beleving biedt op het snijvlak van technologie (virtual reality en 3D) en beeldende kunst voor jong en oud, is nieuw in Utrecht.

Van tender naar eerste paal

In oktober 2016 maakte de Gemeente Utrecht haar ambities voor Healty Urban Quarter bekend op de Expo Real in München. Uit de 20 consortia die een visie indienden, koos de gemeente vier consortia met wie zij de visies tot plannen heeft uitgewerkt. Afgelopen mei dienden de vier consortia hun plan in. De gemeente heeft deze vier plannen integraal beoordeeld en het beste plan gekozen. Met het winnende consortium van G&S Vastgoed en KondorWessels (VolkerWessels) Projecten wordt op korte termijn een reserveringsovereenkomst gesloten, waarmee het exclusiviteit heeft en het plan mag uitwerken tot een definitief ontwerp. Daarna kan de bouw starten. Rekening houdend met de voorbereidingen en de planologische procedures kan in 2019 de eerste paal de grond in en is Wonderwoods in 2022 klaar voor gebruik.

Meer informatie over het project staat op de website www.cu2030.nl.

Visualisatie | A2Studio

G&S Vastgoed steunt ARTZUID met beelden van Cristóbal Gabarrón

De 5e editie van ARTZUID is 19 mei officieel geopend. Tot en met 17 september kan je in Amsterdam Zuid genieten van 85 abstracte monumentale sculpturen die in de fraaie omgeving van het beroemde stedenbouwkundige Plan-Zuid van architect H.P. Berlage staan. De jubileumeditie van ARTZUID is samengesteld door kunsthistoricus en voormalig directeur Stedelijk Museum Amsterdam, Rudi Fuchs. Het accent van de route ligt op de Apollolaan, de Minervalaan, de Zuidas en Buitenveldert.

G&S Vastgoed sponsort op de Zuidas twee kleurrijke beelden van de Spaanse kunstenaar Cristóbal Gabarrón (1945) geplaatst ter hoogte van de nieuwe woontoren 900 Mahler en het kantoorgebouw 1000 Mahlerlaan, beide ontwikkeld door G&S Vastgoed. G&S wil met de uitbreiding van de ARTZUID route meer bezoekers naar de Zuidas trekken om het veranderende gebied nu in combinatie met wonen, werken en kunst te bewonderen

De kleurrijke beelden van Gabarrón behoren tot een groep van 16 beelden die verspreid staan door de stad als kleurrijke herkenningspunten tussen de Nederlandse beeldhouwers die vooral in deze editie van ARTZUID de aandacht krijgen. Gabarrón representeert met zijn werken universele humanitaire waarden. Deze 16 sculpturen zijn geïnspireerd op de Alhambra torens in Granada, Spanje, en zijn een ode aan het Alhambra Paleis monument uit de 13de eeuw. Voor Gabarrón is dit monument een symbool van het in vrede samenleven van diverse culturen door de eeuwen heen. Deze internationaal georiënteerde kunstenaar is speciaal voor de beeldenroute op de Zuidas aangetrokken.

De grootste installatie van Gabarrón ‘Enlightened Universe’ is op het George Gershwinplein te bewonderen. Dit sculptuur werd in opdracht gemaakt van de Verenigde Naties ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van deze internationale vredesorganisatie in 2015 en was voor het eerst te zien in Central Park New York.

G&S Vastgoed ondersteunt graag kunstinitiatieven in Amsterdam. Naast ARTZUID steunt G&S het Stedelijk Museum en het Holland Festival dat in juni van start gaat.

Meer info over ARTZUID vind je op: http://www.artzuid.nl/

G&S Vastgoed fietst voor WereldOuders

Op 12 mei 2017 heeft G&S Vastgoed met een aantal collega’s en relaties meegereden met de eerste editie van de Zuidas Businessride 2017.

Met verschillende bedrijven heeft G&S een team gevormd van 20 man sterk. Samen hebben zij door middel van een fietstocht van 60 km een groot bedrag ingezameld voor Wereldouders. WereldOuders biedt structurele hulp aan thuisloze kinderen in negen landen in Latijns-Amerika en geeft deze kinderen een thuis en een toekomst. De kinderen worden opgenomen in familiehuizen waar ze naast liefde, aandacht en verzorging ook scholing en minimaal een vakopleiding krijgen.

G&S kondigt de volledige verhuur aan van 500Beethovenstraat

G&S Vastgoed kondigt aan dat zij 500Beethovenstraat, gelegen aan de Amsterdamse Zuidas, volledig heeft verhuurd. G&S Vastgoed heeft recent 819 m2 verhuurd aan software bedrijf FactSet. Onlangs nog kondigde G&S Vastgoed de verhuur aan van HERE International. Beide huurovereenkomsten zullen op korte termijn ingaan.

G&S Vastgoed verwelkomt de twee nieuwe huurders in 500Beethovenstraat. Het gebouw omvat circa 6.000 m2 kantoorruimte, circa 400 m2 commerciële ruimte op de begane grond alsmede 60 parkeerplaatsen. In 2015 kocht Warburg-HIH Invest het nieuw ontwikkelde gebouw in het CBD van Amsterdam voor een institutionele investeerder. 500Beethovenstraat werd opgeleverd in 2016 en is BREEAM Excellent gecertificeerd.

G&S Vastgoed is bij de transactie met FactSet geadviseerd door NL Real Estate in collegiale samenwerking met CBRE. FactSet werd gedurende het commerciële traject geadviseerd door Colliers International. Gebouweigenaar VEMEDSH Dritte Grundbesitz GmbH werd geadviseerd door Houthoff Buruma en Cording Real Estate.

Atrium verkocht aan Amundi Real Estate

Het Atrium, een kantoorcomplex in hartje Zuidas, is verkocht aan een fonds beheerd door Amundi Real Estate. Victory kocht het Atrium tijdens het dieptepunt van de financiële crisis, op een moment dat het pand geconfronteerd werd met talrijke uitdagingen en investeerders wereldwijd hun vertrouwen in de Nederlandse vastgoedmarkt hadden verloren.

G&S Vastgoed, de grootste ontwikkelaar op de Zuidas, heeft de ontwikkeling en realisatie van het gebouw op zich genomen. Als ontwikkelingspartner van Icon Real Estate heeft G&S hiermee de visie van Victory voor het Atrium weten te verwezenlijken, een business complex met wereldklasse.

Door middel van een actieve en toegespitste assetmanagement strategie is het verouderde complex van 34.000 m2 omgetoverd tot een volledig gemoderniseerd, zeer hoogwaardig complex naar ontwerp van MVSA Architects, met in totaal circa 60.000 m2 aan kantoorruimte, meerdere restaurants en (koffie)bars, een fitness en grote meeting- en conferentiefaciliteiten. Het Atrium is een iconisch gebouw dat gezien wordt als een van de beste kantoorpanden van Nederland. Alle grote huurders, waaronder de top-10 internationale advocatenkantoren Hogan Lovells en CMS, Fortune-500 bedrijf Celanese en top-4 serviceprovider Vistra, hebben recentelijk hun lange-termijn huurovereenkomsten getekend, dat in Nederland zeer ongebruikelijk is voor panden met verschillende huurders. Het Atrium is het meest succesvolle gebouw op de Zuidas, het zakelijke district van Nederland. In slechts 18 maanden werd er meer dan 33.000 m2 aan nieuwe huurovereenkomsten getekend en er is nog veel vraag in de markt.

Het Atrium bevindt zich in een gunstige positie om ook in de toekomst te kunnen blijven profiteren van het fundamenteel goede economische en financiële klimaat van Amsterdam en Nederland. Nederland profiteert van een zeer stabiel politiek klimaat, gunstige ligging met goede vervoersverbindingen, sterke digitale infrastructuur en internationaal georiënteerde en hoogopgeleide inwoners. Dit wordt versterkt door een gevestigd en internationaal erkend rechtssysteem en de positieve houding ten aanzien van buitenlandse investeringen. Deze factoren maken van zowel Amsterdam als Nederland een aantrekkelijke bestemming voor vastgoedinvesteringen. Deze internationale outlook en competitieve mindset worden onderstreept door de recente komst van bedrijven zoals de Agnelli Group, Salesforce, Netflix, Uber en Tesla. Het fundamenteel goede economische klimaat in de regio Amsterdam en Nederland in bredere zin blijft zich sterk verbeteren, een zeer aantrekkelijke ontwikkeling voor investeerders.

In de afgelopen twee jaar is kantoorleegstand in de stad met een half miljoen m2 afgenomen, dat leidde tot een ongeëvenaarde leegstandsafname van 16% naar minder dan 10% voor het grootstedelijk gebied. Er is op het moment nauwelijks nog kantoorruimte beschikbaar op centraal gelegen toplocaties zoals de Zuidas (Bron: CBRE). Daarentegen zouden het toekomstige nieuwe aanbod en de aanhoudende ontwikkeling van het “Holland Metropole” – waar de belangrijke steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, die geografisch dicht bij elkaar liggen en goed verbonden zijn, opereren als één economisch gebied – internationale bedrijven moeten aantrekken om hier hun kantoren te gaan vestigen. De steden zijn gezamenlijk goed voor een derde van de totale Nederlandse kantoorvoorraad van 50 miljoen vierkante meter en goed gepositioneerd om aantrekkelijke kantoorruimte te kunnen leveren aan bedrijven die gevestigd zijn in Londen en nu kijken naar mogelijke opties voor Groot-Brittannië na Brexit. Met name Amsterdam heeft zich weten te ontpoppen tot een van de belangrijkste Europese centra. De stad blijkt zeer geliefd te zijn in de creatieve en hightech sector.

Erik Moresco, Founding Partner, Victory Advisors, zei:
“Victory Advisors heeft een heldere strategie die bestaat uit intensief assetmanagement en gedegen kennis van het vastgoed waar wij de eigenaar van zijn. De groep heeft een behoorlijke staat van dienst opgebouwd in het aankopen van panden die van goede kwaliteit zijn maar waar te weinig in is geïnvesteerd en het vervolgens transformeren van deze panden in goed verhuurde, hoogwaardige super prime gebouwen door middel van flinke investeringen. Deze actieve benadering is uiterst succesvol gebleken bij het Atrium. We laten Amundi Real Estate met trots achter als de eigenaar van een buitengewoon uniek en fantastisch pand in een land dat economisch steeds belangrijker wordt.”

Victory Advisors/Icon Real Estate werd bij de verkoop geadviseerd door CBRE, Rutgers & Posch, Rechtstaete, Freshfields en Heren2.

Tijdens het aankoopproces werd Amundi Real Estate geadviseerd door L’Etoile Properties en bij de uiteindelijke oplevering zal L’Etoile Properties ook het beheer van het pand op zich nemen. Amundi Real Estate werd geadviseerd door Greenberg Traurig en Cushman & Wakefield, alsook Search gedurende de due diligence.

Kunstenaar Jan van der Ploeg verfraait Atrium fietspad

Vanwege de bouwwerkzaamheden van het Atrium en de Rechtbank is er door eigenaar Icon Real Estate en development partner G&S Vastgoed in samenspraak met de Gemeente Amsterdam Zuidas een innovatieve oplossing bedacht voor het doorgaande fietsverkeer dat de komende maanden wordt omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen gedurende de bouwwerkzaamheden over de bouwplaats en door de nieuwe parkeergarage van het Atrium fietsen.

Om het tijdelijke fietspad een aantrekkelijk, veilig en speels karakter te geven, is de Nederlandse kunstenaar Jan van der Ploeg (1959) gevraagd om twee kunstwerken te creëren langs de fietsbaan door de bouwplaats van het Atrium.

De muurschilderingen functioneren als tekens en ornamenten. In een ruimte vormen ze een industriële en universele beeldtaal. Van der Ploeg: “Het is een uitdaging om te reageren op een bestaande plek. Zo is deze ruwe bouwplaats, waarbij beton de uitstraling bepaalt een speciale opdracht. De pijlen zijn een verwijzing naar een verkeersaanduiding en door de sterke kleur-vocabulaire wordt de voorbijgangers een beleving meegeven terwijl ze hun route door ‘de tunnel’ afleggen”.

G&S Vastgoed ondersteunt graag kunstinitiatieven in de stad. Vorig jaar werd de bouwplaats van het Atrium aangekleed met een 35 meter lange Mural van de New Yorkse street artist Logan Hicks. “Deze Mural hebben wij gedoneerd aan het Street Art Museum in Amsterdam Noord. Andere kunstinitiatieven die G&S Vastgoed ondersteunt zijn onder andere ARTZUID, Stedelijk Museum en het Holland Festival. Het werk van Van der Ploeg is een mooi aanvulling op deze initiatieven en vergroot de leefbaarheid van het gebied” zegt G&S Vastgoed.

Het Atrium is een iconisch kantoorgebouw gelegen aan de Zuidas te Amsterdam en wordt op dit moment grondig gerenoveerd en uitgebreid.

G&S Vastgoed verhuurt commerciële ruimte aan König + Neurath

G&S Vastgoed verhuurt circa 330 m2 commerciële ruimte in haar nieuwbouwontwikkeling 500 Beethovenstraat op de Zuidas aan König + Neurath. 500 Beethovenstraat is ontworpen door Claus & Kaan Architecten en is prominent gelegen op de hoek van de Beethovenstraat en de De Boeleaan.

Bart Boersma, commercieel manager bij G&S Vastgoed: “Onlangs heeft G&S Vastgoed ruimte verhuurd aan  Co van der Horst design meubelen in het naastgelegen 400 Beethovenstraat. Met König + Neurath komt er nu ook een hoogwaardige retailer van kantoormeubilair naar de Zuidas. Een dergelijke retailer was nog niet eerder aan de Zuidas gevestigd.”

König + Neurath is opgericht in 1925 en is tegenwoordig een internationale totaalaanbieder van kantoor-, zitmeubel- en wandsystemen. De niet beursgenoteerde naamloze vennootschap wordt geleid door bestuursvoorzitter Carl-Christoph Held en technisch directeur Dirk Fischer. König + Neurath is wat omzet betreft een van de grootste Duitse kantoormeubelmerken.
De onderneming met ca. 950 medewerkers heeft in Duitsland zeven showrooms, alsook vestigingen in Engeland, Frankrijk en Nederland.

De heer H. Proost over de keuze van König + Neurath voor 500 Beethovenstraat: “Wij zochten een nieuwe inspirerende locatie voor onze KN SMART CITY. Een plek waar hospitality, kwalitatieve kantoormeubelen en SMART techniek samen komen. Deze plek vonden we in 500 Beethovenstraat. Een gebouw met een dito ruimte die geheel past bij de gewenste uitstraling. En dat op een top locatie, tussen onze internationale relaties ”.

CBRE adviseerde G&S Vastgoed op commercieel gebied bij deze transactie.