ING HEADQUARTERS

Amsterdam Zuidoost

NIEUWS


OVG Real Estate en G&S Vastgoed ontwikkelen het nieuwe hoofdkantoor van ING aan de Frankemaheerd in Amsterdam-Zuidoost. Het huidige hoofdkantoor van ING, de Amsterdamse Poort ook wel bekend als het Zandkasteel, wordt getransformeerd in nauwe samenwerking met de Gemeente Amsterdam.

ING heeft Benthem Crouwel Architects geselecteerd voor de nieuwbouw van haar internationale hoofdkantoor in Amsterdam-Zuidoost. Benthem Crouwel was recent betrokken bij de herontwikkeling van de stations Rotterdam Centraal en Amsterdam Centraal, het Stedelijk Museum Amsterdam en, dichterbij in Amsterdam Zuidoost, de Ziggo Dome.

ING wil dat het nieuwe hoofdkantoor en de omgeving toegankelijk en makkelijk benaderbaar zijn. Het moet een levendige werkomgeving zijn, gelegen in het groen. Benthem Crouwel heeft een ontwerp ontwikkeld in lijn met de klantgerichte en innovatieve Think Forward-strategie. Er is gekozen voor een gebouw van 5 verdiepingen. ING streeft ernaar dat het gebouw zal voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen voor bijvoorbeeld gebruik van materialen, gezondheid, afval en energieverbruik. De details van het plan worden op dit moment nog verder uitgewerkt.

ING wil flexibele manieren van werken bevorderen en ervoor zorgen dat medewerkers uit verschillende teams en in de verschillende ING kantoren uit Amsterdam-Zuidoost makkelijk met elkaar kunnen werken. In het gebouw en ook in de omliggende kantoren zullen daartoe plekken gecreëerd worden waar samenwerken wordt gefaciliteerd.

De omgeving van het kantoor zal volgens de plannen worden ingericht als een campusachtig terrein met veel groen, dat erop gericht is om de locatie en omgeving goed met elkaar te verbinden en makkelijk bereikbaar te zijn.

De keuze van ING voor een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam-Zuidoost is bewust gemaakt. Amsterdam-Zuidoost is een locatie waar ING zich, tussen haar klanten, in het hart van de samenleving bevindt. Zoals ING eerder bekend maakte wordt de nieuwe huisvesting ontwikkeld in lijn met de ondernemersgeest van het bedrijf, waarbij duurzaamheid, innovatie en creativiteit hoog in het vaandel staan. Het wordt een werkomgeving die mensen stimuleert en inspireert, en de samenwerking tussen de medewerkers werkzaam in de verschillende ING kantoren in Amsterdam-Zuidoost verder zal vergemakkelijken.

Het nieuwe hoofdkantoor van ING wordt ontwikkeld in een campusstijl en zal gerealiseerd worden aan de Frankemaheerd. De huidige kantoorgebouwen worden vervangen door een energiezuinig, toekomstbestendig en technologisch intelligent kantoorgebouw.

Work in progress

April 2017

April 2017

April 2017

Februari 2017

Februari 2017

Februari 2017

Januari 2017

Januari 2017

November 2016

Maart 2016

Maart 2016

Luchtfoto 2016

Toon meer
Toon minder

Nieuws