Team button

Nieuws

G&S Vastgoed verhuurt commerciële ruimte aan König + Neurath

G&S Vastgoed verhuurt circa 330 m2 commerciële ruimte in haar nieuwbouwontwikkeling 500 Beethovenstraat op de Zuidas aan König + Neurath. 500 Beethovenstraat is ontworpen door Claus & Kaan Architecten en is prominent gelegen op de hoek van de Beethovenstraat en de De Boeleaan.

Bart Boersma, commercieel manager bij G&S Vastgoed: “Onlangs heeft G&S Vastgoed ruimte verhuurd aan  Co van der Horst design meubelen in het naastgelegen 400 Beethovenstraat. Met König + Neurath komt er nu ook een hoogwaardige retailer van kantoormeubilair naar de Zuidas. Een dergelijke retailer was nog niet eerder aan de Zuidas gevestigd.”

König + Neurath is opgericht in 1925 en is tegenwoordig een internationale totaalaanbieder van kantoor-, zitmeubel- en wandsystemen. De niet beursgenoteerde naamloze vennootschap wordt geleid door bestuursvoorzitter Carl-Christoph Held en technisch directeur Dirk Fischer. König + Neurath is wat omzet betreft een van de grootste Duitse kantoormeubelmerken.
De onderneming met ca. 950 medewerkers heeft in Duitsland zeven showrooms, alsook vestigingen in Engeland, Frankrijk en Nederland.

De heer H. Proost over de keuze van König + Neurath voor 500 Beethovenstraat: “Wij zochten een nieuwe inspirerende locatie voor onze KN SMART CITY. Een plek waar hospitality, kwalitatieve kantoormeubelen en SMART techniek samen komen. Deze plek vonden we in 500 Beethovenstraat. Een gebouw met een dito ruimte die geheel past bij de gewenste uitstraling. En dat op een top locatie, tussen onze internationale relaties ”.

CBRE adviseerde G&S Vastgoed op commercieel gebied bij deze transactie.

OVG & G&S verkopen hoofdkantoor ING aan LCN Capital Partners

OVG Real Estate, G&S Vastgoed en het Amerikaanse LCN Capital Partners zullen samen het nieuwe hoofdkantoor van ING aan Frankemaheerd in Amsterdam Zuidoost ontwikkelen en realiseren. LCN wordt eigenaar van het nieuwe kantoor, waarvan de ontwikkeling op dit moment plaatsvindt. Naar verwachting zal ING het complex, dat circa 36.000 m2 groot is en over 400 parkeerplaatsen beschikt, medio 2019 in gebruik nemen. De bank heeft daartoe een langjarig huurcontract afgesloten met LCN.

Het toekomstige hoofdkantoor van ING wordt gerealiseerd in een campusstijl. De voormalige gebouwen – die inmiddels vrijwel geheel zijn gesloopt – worden vervangen door een energiezuinig, toekomstbestendig en intelligent kantoorgebouw voorzien van high-tech oplossingen en toepassingen ontwikkeld door OVG en G&S. Het architectonisch plan is door Benthem Crouwel Architects uitgewerkt. LCN verkrijgt het pand op basis van een 15 jaar huurovereenkomst met ING. De financiering wordt verstrekt door ING Real Estate Finance door middel van een Groenfinanciering. Over de omvang van de investering zijn geen nadere mededelingen gedaan.

OVG en G&S: “Het is fantastisch dat dit enorme project dat nog volop in ontwikkeling is voor de huisvesting van een wereldwijd impactvolle speler als ING, nu al een nieuwe eigenaar heeft. In de ontwikkeling worden de wensen van de nieuwe gebruikers geïntegreerd met slimme en duurzame technologie zodat hier straks een gebouw staat waarin een gezonde omgeving wordt geboden voor de gebruikers en dat klaar is voor extreem lang en duurzaam gebruik. Dit project is een voorbeeld van hoe wij de vastgoedmarkt willen veranderen als voorlopers in het creëren van gezonde werkplekken.”

LCN Capital Partners: “Wij onderscheiden ons in build-to-suit transacties door een vroegtijdige en actieve betrokkenheid in het ontwikkelproces. We zijn trots op de relaties die wij onderhouden met onze klanthuurders en de ontwikkelaars waarmee wij werken. ING, een wereldwijd actieve bank, wordt gediend met de uitgebreide kennis en ontwikkelingsexpertise van OVG en G&S. Van belang is dat het langjarige commitment wat door ING gegeven wordt aan dit nieuwe A-klasse kantoor de lange termijn beleggingsstrategie van LCN European Fund II onderschrijft en daarmee voldoet aan de verwachtingen van onze beleggingspartners, zijnde pensioenfondsen en verzekeraars. “

Het nieuwe ING-hoofdkantoor wordt naar verwachting in de tweede helft van 2019 in gebruik genomen door de medewerkers van ING en is gelegen aan de Frankemaheerd in Amsterdam Zuidoost. Nadat dit project is afgerond en ING het nieuwe kantoor heeft betrokken starten OVG en G&S met de transformatie van het huidige circa 52.000 m2 grote ING-kantoor tot woningen in Amsterdamse Poort. De uitvoering van het totaalplan zal in nauwe samenwerking met de Gemeente Amsterdam worden gedaan zodat de bebouwing en het omliggende openbare gebied een coherente uitstraling verkrijgen.

OVG en G&S worden bij de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor van ING geadviseerd door Nauta Dutilh en PWC. LCN Capital Partners wordt geadviseerd door Arendt & Medernach Luxemburg, Houthoff Buruma, KPMG en vastgoedadviseurs Cushman & Wakefield en Savills.

G&S Vastgoed ‘Founding Partner’ Blue Building Institute

G&S Vastgoed tekent overeenkomst met Blue Building Institute (BBI) . BBI is een initiatief van Lara Muller en Alexandra Boot en introduceert een certificering van gebouwen volgens de ‘WELL Building Standard’. Een gebouw met een WELL certificaat draagt aantoonbaar bij aan de gezondheid en welzijn van de personen die daarin verblijven, wonen en werken.

G&S gaat als Founding Partner deel uitmaken van een zogenaamde koplopergroep van het BBI met als doel de WELL Building Standard uit de Verenigde Staten aan te passen naar de Europese wetgeving en richtlijnen en zodoende een Europese variant te ontwikkelen. G&S draagt vastgoedprojecten aan, bestaande uit nieuwbouw, transformatie en wonen.

Voor meer informatie over het Blue Building Institute zie ook http://www.bluebuildinginstitute.eu/

AXA Investment Managers huurt 400 m2 in 500Beethovenstraat

G&S Vastgoed verhuurt kantoorruimte in haar nieuwbouwontwikkeling 500Beethovenstraat op de Zuidas aan AXA Investment Managers.

500Beethovenstraat is een duurzame nieuwbouwontwikkeling van G&S Vastgoed met het BREEAM label Excellent. Het gebouw bestaande uit zeven verdiepingen is perfect gelegen op de hoek van de Beethovenstraat en de Boelelaan. Het gebouw, naar een ontwerp van Claus & Kaan Architecten, wordt gekenmerkt door de grote balkons op het zuiden en oosten wat zorgt voor een aangenaam werkklimaat.

Axa Investment Managers heeft onlangs het gebouw betrokken.

G&S Vastgoed is geadviseerd door NL Real Estate in collegiale samenwerking met CBRE. AXA Investment Managers werd gedurende het commerciële traject geadviseerd door Cushman & Wakefield. Gebouweigenaar VEMEDSH Dritte Grundbesitz GmbH is op juridisch gebied geadviseerd door Houthoff Buruma.

Chris Gongriep 12 augustus 1946 – 9 december 2016

Vanmiddag 9 december 2016 hebben we kennis genomen van het overlijden van de oprichter van onze onderneming.

Met het plotselinge overlijden van Chris verliezen wij een bijzondere man. Een bevlogen en gepassioneerde ondernemer die veel betekend heeft voor veel mensen om hem heen. Zoveel plezier en betrokkenheid heeft iedereen die met hem heeft gewerkt gekend. Oprichter van ons bedrijf G&S Vastgoed en oprichter van veel ondernemingen in en buiten de vastgoedsector. Een man die vastgoedontwikkeling kleur heeft gegeven. Maar ook in de zeiljachtsector heeft zijn visie grote invloed gehad. Standvastig en onorthodox was zijn manier van werken. Zijn grote passies waren ondernemen en zeilen. Mooie en spraakmakende projecten heeft hij gerealiseerd en grote zeilprestaties heeft hij geleverd. De ontwikkeling van de Amsterdamse Zuidas was ontegenzeggelijk, een kroon op zijn werk. Zijn geest zal doorleven in onze onderneming.

Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden.

Namens G&S Vastgoed,
Martien Kroezen, Martine Gründemann, Jason Blackmore

Eefje Voogd DWIRE Vastgoedvrouw 2016

Eefje Voogd is vandaag op 17 november jl. tijdens het najaarsevent van de vereniging Dutch Women in Real Estate (DWIRE) uitgeroepen tot Vastgoedvrouw van het jaar 2016. Zij ontving de award in de vorm van een bronzen beeldje van kunstenaar Corry Ammerlaan-Van Niekerk. De sculptuur met de naam “Hoogstaand Geinspireerd” symboliseert de gedachte dat inspiratie leidt tot overleg en samenwerking. De winnares ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Martine Gründemann MRE, directeur G&S Vastgoed en Vastgoedvrouw 2015.

Door dames en heren werkzaam in de vastgoedbranche waren vrouwen genomineerd die een belangrijke, opvallende, bijzondere of creatieve bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse vastgoedmarkt. Een vakkundige jury bestaande uit Martine Gründemann, ir. Sechmet Bötger (architect Innerarchitecture) en Cornélie Arnouts MRE MRICS (advocaat BOEKEL) selecteerde uit alle inzendingen een shortlist van drie kandidaten. Naast Eefje Voogd, directeur Eefje Voogd Makelaardij waren genomineerd Josja van der Veer, gebiedsontwikkelaar & stadsgeograaf VU Amsterdam en Marieke Mentink, adjunct-directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo.

Op grond van een stemming onder dames en heren in het vastgoed en op basis van een aantal criteria, zoals leiderschap, visie, zakelijke en maatschappelijke invloed/betrokkenheid, organisatietalent, ambassadeurschap, persoonlijkheid en eigenschappen als dynamisch, creatief, innovatief, lef en doorzettingsvermogen, koos de jury uiteindelijk voor Eefje Voogd als grote winnaar.

De verkiezing van DWIRE Vastgoedvrouw 2016 is mede mogelijk gemaakt door G&S Vastgoed en Icon.

Hogan Lovells verhuist naar het Atrium op de Zuidas

Hogan Lovells verhuist eind 2017 naar het volledig gerenoveerde Atrium-complex in het hart van de Zuidas. Het internationale advocatenkantoor vestigt zich in de nieuw te bouwen Noordtoren, die momenteel aan de Strawinskylaan wordt ontwikkeld. Hogan Lovells is thans gevestigd aan de Keizersgracht 555 in Amsterdam.

De Noordtoren van het Atrium telt, nadat het voltooid is, negen verdiepingen waarvan Hogan Lovells de bovenste drie zal betrekken. Het nieuwe kantoor is ontworpen om samenwerking binnen de organisatie te bevorderen, voldoet aan de hoogste standaarden wat betreft service, design, technologie en duurzaamheid en bevindt zich op één van de beste locaties van de Zuidas.

De renovatie van het Atrium met bijbehorende uitbreiding van de Noord- en Zuidtoren is een project van Icon Real Estate bijgestaan door ontwikkelaar G&S Vastgoed.

Emma Fund Racing doneert 61.000 euro aan Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC

Op het circuit van Zandvoort werd afgelopen weekend gescheurd voor de Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC. Dit jaar werden deze dagen georganiseerd door G&S Vastgoed in samenwerking met Autosport Consultant Stotsy en communicatiebureau Catapult creëert.

Wij kijken terug op 2 fantastische dagen. Bekijk hier de terugblik.

Teams konden zich met een donatie inschrijven voor de Emma Fund Racing op vrijdag 14 oktober. Dit jaar draaide de dag om snelheid en competitie op het circuit van Zandvoort. De teams mochten slalom rijden, racen in een simulator, meerijden met een coureur, karten, meerijden in een driftauto en zelf racen op het circuit. In totaal waren er 44 teams deze dag aanwezig.

Van de donaties en opbrengsten hebben patientjes van het Emma de volgende dag ook een geweldige dag op het circuit gehad tijdens de Emma Kids Racing. Karten, racen in een simulator, meerijden in een slipauto, Converse schoenen ontwerpen, met een limousine naar het circuit; het was een zaterdagmiddag vol met ronkende motoren en blije gezichten! En dat is ook precies waar de Emma Fund Racing en de Emma Kids Racing om draait -de kinderen en hun familie even het ziek zijn te laten vergeten.

Het overgebleven bedrag van 61.000 euro wordt gedoneerd aan de afdeling Neonatologie van het Emma Kinderziekenhuis. De afdeling, waar vroeg geboren kindjes of zieke pasgeboren kindjes worden verpleegd, is namelijk nodig aan verbouwing toe.

Wilt u meer informatie over Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC of u wilt donateur worden?  Ga naar www.steunemma.nl

G&S Vastgoed sluit huurovereenkomst met Co van der Horst

G&S Vastgoed verhuurt commerciële ruimte in haar nieuwbouwontwikkeling 400Beethovenstraat op de Zuidas aan Co van der Horst Bovenkerk B.V. 400Beethovenstraat is gesitueerd op de hoek van de Beethovenstraat en de Gustav Mahlerlaan en is ontworpen door UNStudio.

Co van der Horst huurt circa 500m2 commerciële ruimte waardoor alle ruimte in 400Beethovenstraat langjarig is verhuurd. G&S Vastgoed is erg blij met de komst van een hoogwaardige retailer als Co van der Horst. Een dergelijk concept is een waardevolle toevoeging voor de Zuidas. Dit bewijst temeer dat dit gebied steeds meer verandert in een levendig en multifunctioneel gebied.

Over Co van der Horst
Co van der Horst is gevestigd in Amstelveen en verkoopt meubels en geeft interieuradvies in het luxe segment. In de gehuurde ruimte zal Co van der Horst een mono-brand winkel openen met meubels van de Italiaanse firma Flexform. Edwin van der Horst over zijn keuze voor 400Beethovenstraat: “De perfecte locatie voor het vergroten van de merkbekendheid van Flexform en het ontvangen van interieurarchitecten en klanten in een bruisende high-end sfeer”.

CBRE adviseerde G&S Vastgoed op commercieel gebied bij deze transactie. Co van der Horst is gedurende het traject begeleid door Carla van den Brink Makelaarskantoor o.g. B.V.

Theatergroep Wunderbaum in het Atrium

Afgelopen weekend opende G&S Vastgoed de deuren van het Atrium aan de Zuidas voor de Rotterdamse theatergroep Wunderbaum. Normaal gesproken huisvest het Atrium (inter)nationale corporates, maar afgelopen weekend was het een bestemming voor kunst en cultuur. De theatergroep bracht de tot driemaal uitverkochte voorstelling ‘’Helpdesk’’ afgelopen weekend ten tonele. Het is de theatergroep niet vreemd om te kiezen voor een bijzondere locatie. Het Atrium is er zo een, volgens producente Linda Visser: “drie voorstellingen op een geweldige plek, met een prachtig uitzicht over de stad”, zo luidde het oordeel.

Het Atrium is een iconisch kantoorgebouw gelegen aan de Zuidas te Amsterdam en wordt op dit moment grondig gerenoveerd en uitgebreid door G&S Vastgoed namens de eigenaar van het object. Gedurende de renovatiewerkzaamheden is er reeds een compleet nieuw restaurant geopend, een high-end vergadercentrum toegevoegd en wordt er bijvoorbeeld ook nog een fitness centrum geopend.

Deze kwaliteitslag is niet onopgemerkt gebleven. Niet alleen bestaande huurders hebben hun huurovereenkomst langjarig verlengd; ook zijn er nieuwe huurders, waaronder bijvoorbeeld Vistra, door de verhuurder gecontracteerd.

G&S Vastgoed directeur Martine Gründemann ”dit is precies wat de doelstelling voor het Atrium is. Het is een plek waar mensen samenkomen om te werken, te leven en te genieten van kunst en cultuur”.

Voor meer informatie over Atrium kunt u kijken op de website www.atrium-amsterdam.nl.