Team button

Nieuws

G&S Vastgoed steunt ARTZUID met beelden van Cristóbal Gabarrón

De 5e editie van ARTZUID is 19 mei officieel geopend. Tot en met 17 september kan je in Amsterdam Zuid genieten van 85 abstracte monumentale sculpturen die in de fraaie omgeving van het beroemde stedenbouwkundige Plan-Zuid van architect H.P. Berlage staan. De jubileumeditie van ARTZUID is samengesteld door kunsthistoricus en voormalig directeur Stedelijk Museum Amsterdam, Rudi Fuchs. Het accent van de route ligt op de Apollolaan, de Minervalaan, de Zuidas en Buitenveldert.

G&S Vastgoed sponsort op de Zuidas twee kleurrijke beelden van de Spaanse kunstenaar Cristóbal Gabarrón (1945) geplaatst ter hoogte van de nieuwe woontoren 900 Mahler en het kantoorgebouw 1000 Mahlerlaan, beide ontwikkeld door G&S Vastgoed. G&S wil met de uitbreiding van de ARTZUID route meer bezoekers naar de Zuidas trekken om het veranderende gebied nu in combinatie met wonen, werken en kunst te bewonderen

De kleurrijke beelden van Gabarrón behoren tot een groep van 16 beelden die verspreid staan door de stad als kleurrijke herkenningspunten tussen de Nederlandse beeldhouwers die vooral in deze editie van ARTZUID de aandacht krijgen. Gabarrón representeert met zijn werken universele humanitaire waarden. Deze 16 sculpturen zijn geïnspireerd op de Alhambra torens in Granada, Spanje, en zijn een ode aan het Alhambra Paleis monument uit de 13de eeuw. Voor Gabarrón is dit monument een symbool van het in vrede samenleven van diverse culturen door de eeuwen heen. Deze internationaal georiënteerde kunstenaar is speciaal voor de beeldenroute op de Zuidas aangetrokken.

De grootste installatie van Gabarrón ‘Enlightened Universe’ is op het George Gershwinplein te bewonderen. Dit sculptuur werd in opdracht gemaakt van de Verenigde Naties ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van deze internationale vredesorganisatie in 2015 en was voor het eerst te zien in Central Park New York.

G&S Vastgoed ondersteunt graag kunstinitiatieven in Amsterdam. Naast ARTZUID steunt G&S het Stedelijk Museum en het Holland Festival dat in juni van start gaat.

Meer info over ARTZUID vind je op: http://www.artzuid.nl/

G&S Vastgoed fietst voor WereldOuders

Op 12 mei 2017 heeft G&S Vastgoed met een aantal collega’s en relaties meegereden met de eerste editie van de Zuidas Businessride 2017.

Met verschillende bedrijven heeft G&S een team gevormd van 20 man sterk. Samen hebben zij door middel van een fietstocht van 60 km een groot bedrag ingezameld voor Wereldouders. WereldOuders biedt structurele hulp aan thuisloze kinderen in negen landen in Latijns-Amerika en geeft deze kinderen een thuis en een toekomst. De kinderen worden opgenomen in familiehuizen waar ze naast liefde, aandacht en verzorging ook scholing en minimaal een vakopleiding krijgen.

G&S kondigt de volledige verhuur aan van 500Beethovenstraat

G&S Vastgoed kondigt aan dat zij 500Beethovenstraat, gelegen aan de Amsterdamse Zuidas, volledig heeft verhuurd. G&S Vastgoed heeft recent 819 m2 verhuurd aan software bedrijf FactSet. Onlangs nog kondigde G&S Vastgoed de verhuur aan van HERE International. Beide huurovereenkomsten zullen op korte termijn ingaan.

G&S Vastgoed verwelkomt de twee nieuwe huurders in 500Beethovenstraat. Het gebouw omvat circa 6.000 m2 kantoorruimte, circa 400 m2 commerciële ruimte op de begane grond alsmede 60 parkeerplaatsen. In 2015 kocht Warburg-HIH Invest het nieuw ontwikkelde gebouw in het CBD van Amsterdam voor een institutionele investeerder. 500Beethovenstraat werd opgeleverd in 2016 en is BREEAM Excellent gecertificeerd.

G&S Vastgoed is bij de transactie met FactSet geadviseerd door NL Real Estate in collegiale samenwerking met CBRE. FactSet werd gedurende het commerciële traject geadviseerd door Colliers International. Gebouweigenaar VEMEDSH Dritte Grundbesitz GmbH werd geadviseerd door Houthoff Buruma en Cording Real Estate.

Atrium verkocht aan Amundi Real Estate

Het Atrium, een kantoorcomplex in hartje Zuidas, is verkocht aan een fonds beheerd door Amundi Real Estate. Victory kocht het Atrium tijdens het dieptepunt van de financiële crisis, op een moment dat het pand geconfronteerd werd met talrijke uitdagingen en investeerders wereldwijd hun vertrouwen in de Nederlandse vastgoedmarkt hadden verloren.

G&S Vastgoed, de grootste ontwikkelaar op de Zuidas, heeft de ontwikkeling en realisatie van het gebouw op zich genomen. Als ontwikkelingspartner van Icon Real Estate heeft G&S hiermee de visie van Victory voor het Atrium weten te verwezenlijken, een business complex met wereldklasse.

Door middel van een actieve en toegespitste assetmanagement strategie is het verouderde complex van 34.000 m2 omgetoverd tot een volledig gemoderniseerd, zeer hoogwaardig complex naar ontwerp van MVSA Architects, met in totaal circa 60.000 m2 aan kantoorruimte, meerdere restaurants en (koffie)bars, een fitness en grote meeting- en conferentiefaciliteiten. Het Atrium is een iconisch gebouw dat gezien wordt als een van de beste kantoorpanden van Nederland. Alle grote huurders, waaronder de top-10 internationale advocatenkantoren Hogan Lovells en CMS, Fortune-500 bedrijf Celanese en top-4 serviceprovider Vistra, hebben recentelijk hun lange-termijn huurovereenkomsten getekend, dat in Nederland zeer ongebruikelijk is voor panden met verschillende huurders. Het Atrium is het meest succesvolle gebouw op de Zuidas, het zakelijke district van Nederland. In slechts 18 maanden werd er meer dan 33.000 m2 aan nieuwe huurovereenkomsten getekend en er is nog veel vraag in de markt.

Het Atrium bevindt zich in een gunstige positie om ook in de toekomst te kunnen blijven profiteren van het fundamenteel goede economische en financiële klimaat van Amsterdam en Nederland. Nederland profiteert van een zeer stabiel politiek klimaat, gunstige ligging met goede vervoersverbindingen, sterke digitale infrastructuur en internationaal georiënteerde en hoogopgeleide inwoners. Dit wordt versterkt door een gevestigd en internationaal erkend rechtssysteem en de positieve houding ten aanzien van buitenlandse investeringen. Deze factoren maken van zowel Amsterdam als Nederland een aantrekkelijke bestemming voor vastgoedinvesteringen. Deze internationale outlook en competitieve mindset worden onderstreept door de recente komst van bedrijven zoals de Agnelli Group, Salesforce, Netflix, Uber en Tesla. Het fundamenteel goede economische klimaat in de regio Amsterdam en Nederland in bredere zin blijft zich sterk verbeteren, een zeer aantrekkelijke ontwikkeling voor investeerders.

In de afgelopen twee jaar is kantoorleegstand in de stad met een half miljoen m2 afgenomen, dat leidde tot een ongeëvenaarde leegstandsafname van 16% naar minder dan 10% voor het grootstedelijk gebied. Er is op het moment nauwelijks nog kantoorruimte beschikbaar op centraal gelegen toplocaties zoals de Zuidas (Bron: CBRE). Daarentegen zouden het toekomstige nieuwe aanbod en de aanhoudende ontwikkeling van het “Holland Metropole” – waar de belangrijke steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, die geografisch dicht bij elkaar liggen en goed verbonden zijn, opereren als één economisch gebied – internationale bedrijven moeten aantrekken om hier hun kantoren te gaan vestigen. De steden zijn gezamenlijk goed voor een derde van de totale Nederlandse kantoorvoorraad van 50 miljoen vierkante meter en goed gepositioneerd om aantrekkelijke kantoorruimte te kunnen leveren aan bedrijven die gevestigd zijn in Londen en nu kijken naar mogelijke opties voor Groot-Brittannië na Brexit. Met name Amsterdam heeft zich weten te ontpoppen tot een van de belangrijkste Europese centra. De stad blijkt zeer geliefd te zijn in de creatieve en hightech sector.

Erik Moresco, Founding Partner, Victory Advisors, zei:
“Victory Advisors heeft een heldere strategie die bestaat uit intensief assetmanagement en gedegen kennis van het vastgoed waar wij de eigenaar van zijn. De groep heeft een behoorlijke staat van dienst opgebouwd in het aankopen van panden die van goede kwaliteit zijn maar waar te weinig in is geïnvesteerd en het vervolgens transformeren van deze panden in goed verhuurde, hoogwaardige super prime gebouwen door middel van flinke investeringen. Deze actieve benadering is uiterst succesvol gebleken bij het Atrium. We laten Amundi Real Estate met trots achter als de eigenaar van een buitengewoon uniek en fantastisch pand in een land dat economisch steeds belangrijker wordt.”

Victory Advisors/Icon Real Estate werd bij de verkoop geadviseerd door CBRE, Rutgers & Posch, Rechtstaete, Freshfields en Heren2.

Tijdens het aankoopproces werd Amundi Real Estate geadviseerd door L’Etoile Properties en bij de uiteindelijke oplevering zal L’Etoile Properties ook het beheer van het pand op zich nemen. Amundi Real Estate werd geadviseerd door Greenberg Traurig en Cushman & Wakefield, alsook Search gedurende de due diligence.

Kunstenaar Jan van der Ploeg verfraait Atrium fietspad

Vanwege de bouwwerkzaamheden van het Atrium en de Rechtbank is er door eigenaar Icon Real Estate en development partner G&S Vastgoed in samenspraak met de Gemeente Amsterdam Zuidas een innovatieve oplossing bedacht voor het doorgaande fietsverkeer dat de komende maanden wordt omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen gedurende de bouwwerkzaamheden over de bouwplaats en door de nieuwe parkeergarage van het Atrium fietsen.

Om het tijdelijke fietspad een aantrekkelijk, veilig en speels karakter te geven, is de Nederlandse kunstenaar Jan van der Ploeg (1959) gevraagd om twee kunstwerken te creëren langs de fietsbaan door de bouwplaats van het Atrium.

De muurschilderingen functioneren als tekens en ornamenten. In een ruimte vormen ze een industriële en universele beeldtaal. Van der Ploeg: “Het is een uitdaging om te reageren op een bestaande plek. Zo is deze ruwe bouwplaats, waarbij beton de uitstraling bepaalt een speciale opdracht. De pijlen zijn een verwijzing naar een verkeersaanduiding en door de sterke kleur-vocabulaire wordt de voorbijgangers een beleving meegeven terwijl ze hun route door ‘de tunnel’ afleggen”.

G&S Vastgoed ondersteunt graag kunstinitiatieven in de stad. Vorig jaar werd de bouwplaats van het Atrium aangekleed met een 35 meter lange Mural van de New Yorkse street artist Logan Hicks. “Deze Mural hebben wij gedoneerd aan het Street Art Museum in Amsterdam Noord. Andere kunstinitiatieven die G&S Vastgoed ondersteunt zijn onder andere ARTZUID, Stedelijk Museum en het Holland Festival. Het werk van Van der Ploeg is een mooi aanvulling op deze initiatieven en vergroot de leefbaarheid van het gebied” zegt G&S Vastgoed.

Het Atrium is een iconisch kantoorgebouw gelegen aan de Zuidas te Amsterdam en wordt op dit moment grondig gerenoveerd en uitgebreid.

G&S Vastgoed verhuurt commerciële ruimte aan König + Neurath

G&S Vastgoed verhuurt circa 330 m2 commerciële ruimte in haar nieuwbouwontwikkeling 500 Beethovenstraat op de Zuidas aan König + Neurath. 500 Beethovenstraat is ontworpen door Claus & Kaan Architecten en is prominent gelegen op de hoek van de Beethovenstraat en de De Boeleaan.

Bart Boersma, commercieel manager bij G&S Vastgoed: “Onlangs heeft G&S Vastgoed ruimte verhuurd aan  Co van der Horst design meubelen in het naastgelegen 400 Beethovenstraat. Met König + Neurath komt er nu ook een hoogwaardige retailer van kantoormeubilair naar de Zuidas. Een dergelijke retailer was nog niet eerder aan de Zuidas gevestigd.”

König + Neurath is opgericht in 1925 en is tegenwoordig een internationale totaalaanbieder van kantoor-, zitmeubel- en wandsystemen. De niet beursgenoteerde naamloze vennootschap wordt geleid door bestuursvoorzitter Carl-Christoph Held en technisch directeur Dirk Fischer. König + Neurath is wat omzet betreft een van de grootste Duitse kantoormeubelmerken.
De onderneming met ca. 950 medewerkers heeft in Duitsland zeven showrooms, alsook vestigingen in Engeland, Frankrijk en Nederland.

De heer H. Proost over de keuze van König + Neurath voor 500 Beethovenstraat: “Wij zochten een nieuwe inspirerende locatie voor onze KN SMART CITY. Een plek waar hospitality, kwalitatieve kantoormeubelen en SMART techniek samen komen. Deze plek vonden we in 500 Beethovenstraat. Een gebouw met een dito ruimte die geheel past bij de gewenste uitstraling. En dat op een top locatie, tussen onze internationale relaties ”.

CBRE adviseerde G&S Vastgoed op commercieel gebied bij deze transactie.

OVG & G&S verkopen hoofdkantoor ING aan LCN Capital Partners

OVG Real Estate, G&S Vastgoed en het Amerikaanse LCN Capital Partners zullen samen het nieuwe hoofdkantoor van ING aan Frankemaheerd in Amsterdam Zuidoost ontwikkelen en realiseren. LCN wordt eigenaar van het nieuwe kantoor, waarvan de ontwikkeling op dit moment plaatsvindt. Naar verwachting zal ING het complex, dat circa 36.000 m2 groot is en over 400 parkeerplaatsen beschikt, medio 2019 in gebruik nemen. De bank heeft daartoe een langjarig huurcontract afgesloten met LCN.

Het toekomstige hoofdkantoor van ING wordt gerealiseerd in een campusstijl. De voormalige gebouwen – die inmiddels vrijwel geheel zijn gesloopt – worden vervangen door een energiezuinig, toekomstbestendig en intelligent kantoorgebouw voorzien van high-tech oplossingen en toepassingen ontwikkeld door OVG en G&S. Het architectonisch plan is door Benthem Crouwel Architects uitgewerkt. LCN verkrijgt het pand op basis van een 15 jaar huurovereenkomst met ING. De financiering wordt verstrekt door ING Real Estate Finance door middel van een Groenfinanciering. Over de omvang van de investering zijn geen nadere mededelingen gedaan.

OVG en G&S: “Het is fantastisch dat dit enorme project dat nog volop in ontwikkeling is voor de huisvesting van een wereldwijd impactvolle speler als ING, nu al een nieuwe eigenaar heeft. In de ontwikkeling worden de wensen van de nieuwe gebruikers geïntegreerd met slimme en duurzame technologie zodat hier straks een gebouw staat waarin een gezonde omgeving wordt geboden voor de gebruikers en dat klaar is voor extreem lang en duurzaam gebruik. Dit project is een voorbeeld van hoe wij de vastgoedmarkt willen veranderen als voorlopers in het creëren van gezonde werkplekken.”

LCN Capital Partners: “Wij onderscheiden ons in build-to-suit transacties door een vroegtijdige en actieve betrokkenheid in het ontwikkelproces. We zijn trots op de relaties die wij onderhouden met onze klanthuurders en de ontwikkelaars waarmee wij werken. ING, een wereldwijd actieve bank, wordt gediend met de uitgebreide kennis en ontwikkelingsexpertise van OVG en G&S. Van belang is dat het langjarige commitment wat door ING gegeven wordt aan dit nieuwe A-klasse kantoor de lange termijn beleggingsstrategie van LCN European Fund II onderschrijft en daarmee voldoet aan de verwachtingen van onze beleggingspartners, zijnde pensioenfondsen en verzekeraars. “

Het nieuwe ING-hoofdkantoor wordt naar verwachting in de tweede helft van 2019 in gebruik genomen door de medewerkers van ING en is gelegen aan de Frankemaheerd in Amsterdam Zuidoost. Nadat dit project is afgerond en ING het nieuwe kantoor heeft betrokken starten OVG en G&S met de transformatie van het huidige circa 52.000 m2 grote ING-kantoor tot woningen in Amsterdamse Poort. De uitvoering van het totaalplan zal in nauwe samenwerking met de Gemeente Amsterdam worden gedaan zodat de bebouwing en het omliggende openbare gebied een coherente uitstraling verkrijgen.

OVG en G&S worden bij de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor van ING geadviseerd door Nauta Dutilh en PWC. LCN Capital Partners wordt geadviseerd door Arendt & Medernach Luxemburg, Houthoff Buruma, KPMG en vastgoedadviseurs Cushman & Wakefield en Savills.

G&S Vastgoed ‘Founding Partner’ Blue Building Institute

G&S Vastgoed tekent overeenkomst met Blue Building Institute (BBI) . BBI is een initiatief van Lara Muller en Alexandra Boot en introduceert een certificering van gebouwen volgens de ‘WELL Building Standard’. Een gebouw met een WELL certificaat draagt aantoonbaar bij aan de gezondheid en welzijn van de personen die daarin verblijven, wonen en werken.

G&S gaat als Founding Partner deel uitmaken van een zogenaamde koplopergroep van het BBI met als doel de WELL Building Standard uit de Verenigde Staten aan te passen naar de Europese wetgeving en richtlijnen en zodoende een Europese variant te ontwikkelen. G&S draagt vastgoedprojecten aan, bestaande uit nieuwbouw, transformatie en wonen.

Voor meer informatie over het Blue Building Institute zie ook http://www.bluebuildinginstitute.eu/

AXA Investment Managers huurt 400 m2 in 500Beethovenstraat

G&S Vastgoed verhuurt kantoorruimte in haar nieuwbouwontwikkeling 500Beethovenstraat op de Zuidas aan AXA Investment Managers.

500Beethovenstraat is een duurzame nieuwbouwontwikkeling van G&S Vastgoed met het BREEAM label Excellent. Het gebouw bestaande uit zeven verdiepingen is perfect gelegen op de hoek van de Beethovenstraat en de Boelelaan. Het gebouw, naar een ontwerp van Claus & Kaan Architecten, wordt gekenmerkt door de grote balkons op het zuiden en oosten wat zorgt voor een aangenaam werkklimaat.

Axa Investment Managers heeft onlangs het gebouw betrokken.

G&S Vastgoed is geadviseerd door NL Real Estate in collegiale samenwerking met CBRE. AXA Investment Managers werd gedurende het commerciële traject geadviseerd door Cushman & Wakefield. Gebouweigenaar VEMEDSH Dritte Grundbesitz GmbH is op juridisch gebied geadviseerd door Houthoff Buruma.

Chris Gongriep 12 augustus 1946 – 9 december 2016

Vanmiddag 9 december 2016 hebben we kennis genomen van het overlijden van de oprichter van onze onderneming.

Met het plotselinge overlijden van Chris verliezen wij een bijzondere man. Een bevlogen en gepassioneerde ondernemer die veel betekend heeft voor veel mensen om hem heen. Zoveel plezier en betrokkenheid heeft iedereen die met hem heeft gewerkt gekend. Oprichter van ons bedrijf G&S Vastgoed en oprichter van veel ondernemingen in en buiten de vastgoedsector. Een man die vastgoedontwikkeling kleur heeft gegeven. Maar ook in de zeiljachtsector heeft zijn visie grote invloed gehad. Standvastig en onorthodox was zijn manier van werken. Zijn grote passies waren ondernemen en zeilen. Mooie en spraakmakende projecten heeft hij gerealiseerd en grote zeilprestaties heeft hij geleverd. De ontwikkeling van de Amsterdamse Zuidas was ontegenzeggelijk, een kroon op zijn werk. Zijn geest zal doorleven in onze onderneming.

Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden.

Namens G&S Vastgoed,
Martien Kroezen, Martine Gründemann, Jason Blackmore